Binalarda enerji performans yönetmeliğine uygun elektrik projesi

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
2008 yılında yayınlanan ve http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/12/20081205-9.htm adresinde mevcut olan yönetmeliğe baktığımda;

Sekizinci Bölüm...Otomatik Kontrol... Madde 20'nin 8 nolu bendinde;

(8) Yeni yapılacak binalarda elektrik tesisatı, aydınlatma, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin, bu sistemlerin tükettikleri enerjiler ayrı ayrı ölçülebilecek şekilde enerji analizörleri ve/veya pay ölçerler ile donatılarak ve basit bir yazılımla raporlanabilecek şekilde enerji izleme sistemi ve benzeri sistemler tesis edilmesi gerekir. Yakıtın da ayrıca ölçülerek bu sisteme bilgi vermesi sağlanmalıdır.


denmektedir. Bu hususun sağlandığı örnek bir proje elinde olan veya uygulayıp konu hakkında bilgisini paylaşmak isteyen var mı?

MADDE 21 – (1) Binanın toplam enerji tüketimi içerisindeki aydınlatma enerjisi payının hesaplanmasında EN 15193 standardında verilen hesap yöntemi kullanılır.

denmektedir. Bu hesabın ne olduğu konusunu açıklayabilecek olan var mı?

Birde bir projenin bu yönetmeliğe uygun şekilde bir proje olup olmadığını tespit etmek için nelerin incelenmesi ve hesaplanması gerektiğine dair bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,524
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst