Binalara neden 3 faz gelir?

Doğru Abi tam üstüne bastın. Arçelik de böyle bir durum söz konusu.

1yıl kadar servis Mühendisliği yaptım iyi bilirim :) çok üçkağıtçılardır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Seneler önceki uygulama öyleydi şimdi nedir nasıldır bilmiyorum ama Fabrika Müşteri temsilcisini arayarak bilgi alın. Hatta size bir tüyo ister makina kurulumu olsun ister arıza olsun fabrikayı arayarak yazdırın Yetkili servis fabrikadan gelen talimatlara her zaman öncelik sağlar.
 
ek bilgi: Elektrik İç Tesisler Yönetmeliği madde 22 (ve ilgili madde 26) gereği projelendirme 3 fazlı olarak yapılır. 100 m2 bir daire için yapılan projede (aydınlatma için m2 başına en az 12 w ve elektrikli cihazlar için en az 7 kW) bağlantı gücü 5 kW üzeri olacağı için 3 fazlı sistemle yapılır. Buradaki asıl amaç şebekedeki trafodan dengeli yük dağılımı sağlamak ve aşırı yüklenmeden kaynaklı problemleri önlemektir. Sistem bağlantı anlaşması yapıldıktan sonra bağlama işlemini yapan ekip binayı tek faza bağlaması durumunda hangi faza bağladığını bilemeyebilir dolayısıyla aynı mahalledeki binaların çoğunu aynı faza bağlayarak o faza bağlı sigortanın atmasını ve mahallenin büyük kısmının elektriksiz kalmasına sebep olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst