Binada ki sigortadan cızırtı geliyor

nova14

Üye
Katılım
30 Kas 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Selamünaleyküm .
Ankara Altındağ semtinde oturuyorum bundan 1 hafta önce kadar bir kaç kere tüm semtte elektrikler gitti geldi fakat son gidişinde bizim daire dahil olmak üzere binadaki 4 dairede elektrik yok 4 ünde elektrik var. Elektrikçi geldi son 4 dairenin bağlı olduğu sigortada sorun varmış onu değiştirdi elektrikler geldi yaklaşık 1 hafta oldu sigorta takılalı bugün apartmandan inerken cızırtı sesi geldiğini fark ettim geçer mi diye bekledim hala ses geliyor acaba neden kaynaklanıyordur?

Sigorta bu :
Jk3EJq.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Slm. Çok normal kardeşim takilan sigorta çok kalitesiz muhtemelen bozuk, yada kabloları düzgün sıkılmamıştır.
Çok yazık 3-5 kuruş için insanların hayatı ile oynar olduk. Elektrik kontağından çıkan yangınların çoğuna bu tip ürünler sebep olmakta.
 
sigorta bağlantıları gevşek kalmış olabilir. sigorta kalitesi düşük. ayrıca sigorta yerine tmş takılmış olsaydı daha iyi olurdu. bence takan arkadaşa bir kontrol ettirmekte fayda var.bağlantı noktalarında gevşeklik varsa daireler zarar görebilir ayrıca sigortayıda kaliteli bir marka ile değiştirirseniz iyi olur. slm
 
Bağlantılarda gevşeklik olsaydı şimdiye kalmaz yanık kokusuyla beraber kendini belli ederdi. Sigorta kalitesizliğinden bu ses geliyor.
Artık usta yetişmekten ziyade soytarı yetişiyor. Çevremden de biliyorum. Güzelim meslekler ne hale geldi. Allah sonumuzu hayır eylesin.
 
sigortanız 63A bu sigorta ev yansa bile atmaz. elektrikçiye prizler için 16A veya 20A, aydınlatmalar için ise 10A sigorta takmasını söyleyin.

birde bütçeniz varsa o sigorta kutusunu değiştirip kaçak akım röleside ilave edin (can güvenliği için önemli)
 
sigortanız 63A bu sigorta ev yansa bile atmaz. elektrikçiye prizler için 16A veya 20A, aydınlatmalar için ise 10A sigorta takmasını söyleyin.

birde bütçeniz varsa o sigorta kutusu değiştirip kaçak akım röleside ekleyin
Bu sigorta daireye değil bina girişine takılı.
 
Yorumlar için teşekkürler yarın yöneticiye söyleyeyim de taktırdığı elektrikçiyi çağırsın kaliteli bir sigorta taksın.
 
olurda sigorta değiştirdiğiniz halde cızırtılarınız kesilmez ise ana hattınıza bir yerlerden harmonik geliyordur. bunun sebebi etrafınızdaki işletmelerden biri olabilir aklınızda olsun. böyle birşey tespit edersenizde çözünü bulması gereken o işletme olur siz değil :) iyi çalışmalar...
 
sigorta değil de termik manyetik şalter taktırın, ömürlük olsun..markası da iyi olsun bir kere para verin, tam verin güzel arkadaşım..bu işler yangınlar falan hep kalitesiz marka kullanmaktan kaynaklanıyor..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst