Bilyalı somunlarda kalite farkları

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
47
Arkadaşlar daha önce Şahin rulmandan 4 tane SFUR 1605 almıştım. Onlardan çok memnunum. Çok kolay çalışıyor ve hiç boşluk yok. En son Z ekseni için bir tane daha aldım. İlk farkettiğim bilyaların geri dönmesini sağlayan plastik parçaların diğer somunlarınkinden farklı olduğuydu. Mili geçirirken bir kaç bilya düştü. Bu yüzden bilyaların tümünü yeniden yerleştirdim. Sonuç: mil fazla sıkı. Rulman gresi döktüm. Bir nebze yumuşadı ama bana göre hala sıkı. Ne kadar sıkı olduğunu nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Mili 2 parmağımla zor çeviriyorum mesela.

Şahin rulmanın sanalpazar'daki dükkanına baktım Tayvan malı olan 1605 alayım diye ama sadece 1 tane 1605 ilan var. O da benim aldığım. Sonra ebay'e baktım. SFUR diye bir ürün kodu yok. Sadece SFU var. Acaba bu sonraki "R" Şahin rulmanın uydurduğu bir şey mi?

Neyse, Şahin'deki SFUR 1605'in kalitelisini arıyorum. Nereden hangi ürünü almamı önerirsiniz?

Mesela ebay'deki şu somun nasıldır hiç bilmiyorum. Çin malı gerçi ama Tayvan olanlarını göremedim.
SFU1605 Single ballnut Ball Screw ballscrew LJN | eBay
 
benim bildiğim bunlar sol sağ diye ayrılıyor. o yüzden sonraki right left olanı var galiba
 
Firmadan firmaya mil veya kullandıkları bilye ebadı değişebiliyor.,diğer firmanın somununu kullanamayabilirsin.Onun için aynı yerden somun ve mili almakta fayda var
 
Bu arada fiyat farki taiwan yada markali urunlerde oldukca yuksek. SR'da fiyatlar uygun ama sanirim genel urun kalitesi dusuk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst