Bilgisayar çöktü sanırım nasıl düzeltecem ?

1N4007

Üye
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
329
Puanları
1
Yaş
44
merhaba arkadaşlar kardeşimin casper marka laptopu var bilgisayar açılınca şu sayfa geliyor ne yapacaz acaba bilen var mı çözemedim bşir türlü :. :(
 

Ekli dosyalar

  • 20150309_180046.jpg
    20150309_180046.jpg
    642.7 KB · Görüntüleme: 180
@1N4007 Boot konfigürasyon verisi dosyası bulunmadı diyor.Recovery falan hiç uğraşmayın tabi eğer c sürücüsünde önemli bir veriniz yoksa. Bu sıkıntı format ile çözülür.
 
Son düzenleme:
@1N4007 Boot konfigürasyon verisi dosyası bulunmadı diyor.Recovery falan hiç uğraşmayın tabi eğer c sürücüsünde önemli bir veriniz yoksa. Bu sıkıntı format ile çözülür.

nasıl format atacaz peki ? laptop da cd sürücüsü yoktur.
recovery ile geri yükleme yapılamaz mı ?
ulan bu casper kadar dandik bilgisayr yok arkadaş ...
 
bunu komple nasıl sıfırlarız ? sıfırdan işletim sistemi kursak nasıl olur ??
 
Markalı pc aldığınız için ya kurtarma DVDsi, ya da bilgisayar harddiskinde kurtarma bölümü (eğer o kısma format atılmadıysa) mevcuttur. Kurtarma bölümüne erişmek için bilgisayar açılışında kurtarma / recovery için bir fonksiyon tuşu atanmıştır. (Experde F9, HP'de ESC'ye basıp menü açılıyor). Kurtarma konsoluna girip yönergeleri takip ederseniz windowsu yeniden kurarsınız.
Yazın kardeşimin arkadaşı exper masaüstü getirmişti. Kurtarma dvdsinden yeniden kurmuştum. Mevcut dosyaları da Windows_old diye bir klasöre atmıştı. Ama elimde exper netbookta kurtarma yaptığımda C diskini komple silip yeniden kuruyor.
Önemli dosyalarınız varsa harddiski söküp başka bir masaüstü bilgisayara bağlayıp veya ubuntu işletim sistemini usb'den veya cdden çalıştırıp (live cd) yedeğinizi alabilirsiniz.
Eğer kurtarma kısmı zarar gördüyse açıktan Windows DVDsi (iso imaj dosyası) bulmanız gerekecektir.
Geçmiş olsun.
 
Merhabalar. İşletim sistemi nedir? Büyük ihtimalle windows 8 veya 8.1:D Bakın size çok sağlam bir site önereyim. Buradaki makaleleri okuyorum ve uyguladıklarım içerisinde hiç sorun çıkmadı. Başka bir bilgisayar ile windows 8.1 indirin. Sürüm CSL veya Pro'dur. Nasıl indirileceği anlatılıyor. İster usb'ye ister de cd'ye yazdırıp temiz kurulum yapın.
http://8.enpedi.com/2013/11/windows-81-core-single-language-temiz.html
Eğer içerisinde önemli verileriniz varsa notepad tekniği veya canlı windows 7 medyası ile nasıl kurtarılacağı adım adım anlatıyor aynı sitede.
 
Format ile uğraşıp boşa zaman kaybetmeye gerek yok.Herşeyin ilacı format diye birşey yoktur.Format her zaman en son tercih olmalıdır.Leptobunuzda recovery var heralde.Normal recovery ' i başlatın.Format ekranına gelene kadar yani şimdi yükle ekranı gelene kadar devam edin.Bu seçeneği gördüğünüzde şimdi yükle penceresenin alt kısmında bilgisayarınızı onarın diye seçenek vardır.Buna tıklayıp gelen pencerede başlangıç onarımına tıklayın.Bozuk dosyaları onarıp bilgisayarınız normal bir şekilde açılacaktır.Dediklerimi deneyiniz işe yaramaz ise buraya tekrar yazın başka bir yol buluruz evelallah.
 
şimdi arkadaşlar evet bilgisayarda normalde recovry vardı ama şu anda buna erişemiyorum bilgisayarı açarken F10 tuşuna bastığım zaman küçük bir liste çıkıyor boot menü diye bişey geliyor .
altında ise tane seçenek var
ATA HDD0 ATA HDD1 PCI LAN REALTEK
WİNDOWS BOOT MANAGER YAZIYOR bunlara tıkladığım zaman tekrar başa dönüyor aynı sayfaya yani kurtama DVD si var mı bilmiyorum varsa bile bilgisayarda DVD sürücüsü yok ...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst