bilgisayarıma virüs geliyor

işletim sistemi dosyalarına bulaşan virüsleri temizlerken dosyalra zarar verme ihtimali var mı acaba
 
Konuyu hortlatmışsınız.

Combofix devamlı kullanılacak bir pro değildir.Son çare olarak başvurulur.Çoğu zaman(virüs var ise)
temizlikten sonra bilgisayar kararlı çalışmaz.
 
Combofix işletim sistem dosyalarına bulaşan virüsleri temizler sistemin daha iyi performans da çalışmasını sağlar. Nod 32 internet üzerinden bulaşan reklam virüslerini temizlemek için yeterli olmuyor. Reklam virüslerini temizlemek için Malwarebytes programını tavsiye ederim

@yelizhilal reklam virüsleri derken onlar nedir, bildiğimiz virüs programları engeller zaten dimi
 
Son düzenleme:
Ne yaptığını tam olarak bilmediğiniz programları çalıştırmayın, kullanmayın ve tavsiye etmeyin arkadaşlar. Sistem dosyalarını temizleyip bilgisayarda hem alan açmak hemde hızlandırmak istiyorsanız;
- C:\Temp
- C:\Windows\Temp
- C:\Windows\Prefetch
- C:\Users\***\AppData\Local\Temp
Bu 4 yoldaki klasörlerin içlerini Shift+Del kombinasyonu ile siliniz. Silinmeyen dosyaları atlayınız.
Reklam virüsü diyorsunuz ya hani yerli yersiz yerlerde piyasaya çıkıp saçma sapan sayfaları ana sayfanız yapan. Onlar içinde;
- Öncelikle denetim masası->program ekle/kaldır'dan driver ve kendi yüklediğiniz programlar haricini kaldırın.
- Kullandığınız tarayıcının ayarlarını varsayılan ayarlara dönderiniz (hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız google amcada nasıl yapacağınızı araştırın)
- Tarayıcınızın özelliğine göre tanımadığınız eklenti araç vb şeyleri iptal edip kapatınız hatta siliniz(bunlarda google amcada yazar)
- Tarayıcı ayarlarını varsayılan olarak sıfırladınız, tanımadığınız eklentileri kaldırdınız ve açılış sayfanızı değiştirmenize rağmen hâla açılış sayfanız farklı adres(reklam) içeriyorsa: Başlat'ı tıklayıp kullandığınız tarayıcınızın adını yazın. Çıkan arama sonucundaki tarayıcı isminizin üzerinde sağ tuş->özelliklere girin. Orada Hedef ve Başlama yeri yazan kısımların en sonuna gidin. Açılışta karşınıza gelen reklamın web linki muhtemelen orada yazıyordu. Onu son kısımdan ***.exe" işaretine kadar silip tamam diyerek çıkın. Artık o reklamdan kurtuldunuz.
- Ben bir türlü başlangıç sayfama müdahale edemiyorum (genelde internet explorer yapar böyle işleri) diyorsanız o zamanda Başlat-> Arama kısmına regedit yazın çıkan kısımdan HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel kısmına gir ve sağda yer alan Homepage anahtarını çift tıklayarak, değer verisi yazan kısmı 0 yap ve tamam diyerek kaydet. Daha sonra git ana sayfanı rahatlıkla değiştirebilirsin.

Şimdi gelelim asıl konuya, hemen hemen hepimiz interneti bir şekilde kullanıyoruz ama bir çoğumuz hâla sazan usulü her reklama tıklamaktan kendini alıkoyamıyor (yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsemiyorum sadece yetersiz bilgi ile trafiğe çıkmanızı uygun bulmuyorum). Bu işi en güzel öğrenmenin yolu, bilgisayarınıza ya deepfreeze gibi bir program kurarak aklınızdaki web sitelerini gezip nerde ne çeşit reklam var ne yapıyor bilgisayarınıza öğrenin. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi tüm herşey yerli yerinde karşınıza gelsin. Yada sanal bir makine programı ile 2. bir işletim sistemi kurup acemiliğinizi gidip orada atın ki acemi adamada bu programlar bilen birilerinden destek almadan kafa karıştırmadan başka bir işe yaramaz. Neyse velhasıl her yanıp sönen şeye player düğmesi bulunan resme tıklamayın olsun bitsin yarım saattir uğraştırıyorsunuz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst