bilgi yarışması için devre

anlamadım ben şimdi bu sistemi ben iki butonada basarsam ne olacak sadece bir lamba mı yanacak bence hayır bu sistemde iki butona arka arkaya basılırsa iki lambada yanar doğru değilmi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dostum merhaba. toplantılarda yarışma düzenleyeceğim ve öğrenmek istedigim bazı şeyler var.yarşma butonu aldıgını düşün 5 tane . 5 yarışmacı butonlardan 5 ayrı ses gelicek basıldıgında.ve ilk basan kişiden sonra diğerleri bassa bile aktif olmıyacak.ilk basanın ki geçerli olacak.bunu nasıl yapabiliriz.yardımcı olabilir misin lütfen
 
Konu baya eski ama pic kullanmadan yapabileceğiniz bir devre yaptım. Bu dört kişilik ama bölümleri görüyosunuz onu ne kadar çoğaltırsanız o kadar çokta buton eklenebilir.
 

Ekli dosyalar

  • circuit (2).jpg
    circuit (2).jpg
    247.2 KB · Görüntüleme: 45
İstediğiniz projeyi 4 butonlu halini moderatörün önünde resetleme kutusuyla birlikte yapıyorum. İsteyen olursa iletişim: ***@***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst