benzinli jeneretör

byformen

Üye
Katılım
25 Kas 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Sn ustalarim elimde 5.5 KWlik bir jeneretör var bunu otomatiğe cevirmek istiyorum ama jikle sisteminden benzin ayari yapildiği için buna çare bulamadim bu konu hakkinda bilgisi olan var mi veya nasil otomatik yapabilirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn @byformen bende ayni sorun var otomatik yapmak için tüm düzeneği kurdum ama jikle olayi otomatik çalışmasini engelliyor. Hiç uğraşmayin menuel sisteme devam edin.
 
Aslinda bu konu ile ilgili bende yardim almam lazim ama umarim anlayan birisi çıkar.
 
Sn @byformen bende ayni sorun var otomatik yapmak için tüm düzeneği kurdum ama jikle olayi otomatik çalışmasini engelliyor. Hiç uğraşmayin menuel sisteme devam edin.
Konuyu tam bilmiyorum, yalnız otomatik jikle duydum varmış işini görmez mi?
 
@by lent hemen araştirmaya değer bir konu söyledin çok tşk. Bide redresör alirsam eğer dediğin de malzemeyi bulabilirsem şahane olur.
Ama bu otomatik jikle galiba sonradan eklenti yapilamayabilir.
 
Doğru sanayiye bi de jeneratöre beyin bağla ECU :), elelktronik ateşleme de düşünebilirsin CDI bu parçalarla eski araçlar günümüz teknoljisindeki araçlara dönüştürülüyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba

Bahsettiğiniz otomatik jikle sistemi yapılabilir.Fakat sakıncalı bir durum oluşturur.Benim şahsi düşüncem , benzinli bir jeneratör çalışırken her zaman göz önünde tutulmalıdır.Sebebi ise benzin ile çalışan jeneratörlerde bildiğiniz gibi karburatör bulunmaktadır ve karburatörün şamandıra sisteminde sorun olduğunda benzini dışarı akıtabilir ve kötü sonuçlara yol açabilir.
 
Belki şöyle olabilir; jikle koluna bir solenoid bağlanıp çalıştıktan bir süre sonra devreden çıkmasını sağlayabilirsiniz.
 
@mckayrak jikle koluna nasil tür selonid takmayi düşünüyorsun. İleir geri hareket eden bir düzenek jikle kolu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,195
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst