Belkin'den Ekonomik Ev Otomasyonu Cihazı:WeMo

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Evde,işte,cepte,her yerde internet ulaşımı sıradanlaştı,ama internetin ev otomasyonunda kullanımı konusunda tabana yayılan bir uygulamadan bahsetmek pek mümkün değil.Pazardaki bu ihtiyacı gidermek üzere piyasaya sürülen WeMo,internet üzerinden evdeki elektrikli cihazların açılmasını/kapatılmasını mümkün kılan bir cihaz.

Evinizdeki kablosuz ağa bağlanan WeMo'ya iPhone veya iPad gibi cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir uygulama üzerinden ulaşabiliyorsunuz.Bu uygulama sayesinde iPhone/iPad evdeki elektrikli cihazlarınızı yönetebildiğiniz bir uzaktan kumandaya dönüşüyor.

Ayrıca bu uygulamayı kullanarak cihazların açılış kapanış saatlerini gün ve saat olarak programlayabiliyorsunuz.WeMo paketinin diğer bir parçası da hareket algılayıcısı olan bir cihaz.Bu cihazı çalıştırdığınızda,cihazın algılama alanı içinde bir hareket olduğunda cihazın bağlı olduğu elektrikli alet çalışmaya başlıyor ve bu aletin çalışmaya başladığı bilgisi cep telefonunuzdaki uygulamaya bir uyarı mesajı olarak geliyor.

Bütün bu özelliklere ek olarak WeMo IFTTT(www.ifttt.com)uyumlu bir cihaz.Bu ne anlama geliyor?Örneğin WeMo hareket sensörü tetiklendiğinde cihaz size twit,e-posta ya da Facebook mesajı gönderebiliyor.IFTTT ile uyumlu olma özelliği WeMo'nun muhtemel kullanım alanlarını çok genişletiyor.

Belkin : Wemo

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik Dergisi,Temmuz 2012, Yıl 45, Sayı 536, Tekno Yaşam, Sayfa 16
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst