Beko No Frost Sigorta Attırıyor

Katılım
19 Haz 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar kolay gelsin;

makinam beko no frost ama modelini bilmiyorum. ama arçelik 5060 ile aynı sanırım.
2 yıl önce alt kapağını tam kapatmayıp evden çıkıp 2 gün boyunca eve dönmememle başlayan sorunları var. alt bölümü soğutmuyor arada bir. kapaklarını açıyorum 2 gün bekliyorum düzeliyor. bloklama sorunu bu sanırım. gene böyle bloklama olduğu bi zaman, motor da çalışmaz oldu. motoru değiştirdim, motor sorunu düzeldi ama bu sefer alt bölümün lambaları yanmıyor, yeni motor takıldığından beri yani.
gel zaman git zaman ayda 1, 15 günde 1 bu bloklama sorunu oluyor. ben de kapakları açık bırakıp bekletiyordum. ama bu sefer 3 gün de bekletsem düzelmedi. motor da start almıyor. güç kartının olduğu yeri açtım. self test yaparken dinliyorum güç kartı (rölesi?) çıt diye ses atıyor ama motor start almıyor. ben de güç kartını söktüm. belki statik elektrik vs birikmiştir diye. buzdolabına dikine giren o mavi, turuncu, kırmızı ve sarı kabloları da çektim, 1 saat bekledim, geri yerlerine taktım hepsini. gene start almadı motor. ve sonra nasıl olduysa fişi her takmamda sigorta attırıyor makina.

motoru değiştiren yeri telefonla aradım, motor kısa devre yapmıştır, diyorlar. neden kısa devre yapsın ki? güç kartından veya başka bi yerden kaynaklanan bi sorun olamaz mı bu?
 
Soketleri yerine doğru bir taktığınızdan emin olun. Sizin ya defroz resistansaları arızalı yada timer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,318
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst