Beko D8001 E aşırı köpürme

handmaden

Üye
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Her zaman kullandığım bim deterjanı kullanıyorum. Ancak son zamanlarda aşırı köpürüyor. Sanırım alt pervane aşırı köpürmeden dolayı dönemiyor ancak pervaneler temiz. Pervaneleri söküp çalıştırdığımda ise sirkülasyon motoru suyu hem alt hem üste basabiliyor. Parlatıcı haznesini halı yıkama makinasıyla tamamen boşaltmama rağmen köpürmede bir değişim olmadı. Deterjanı yeniledim yine köpürmeye devam ediyor. Fazla köpürdüğü için durulamayı da iyi yapmıyor. Bulaşık makinalarında köpürmeye parlatıcıdan başka ne sebep olabilir? Lütfen deterjanınızı değiştirin demeyiniz aynı model bulaşık makinasında aynı deterjanı denedim sorun yok.
 
Normal boşaltma yapıyor mu kısmi tıkanıklık yapmış olabilir mi? Boş yıkama yaptın mı?
 
Boş yıkadığımda da aynı şekilde köpürme mevcut. Kısmi tıkanıklıktan kastınız nedir? Kazanda su kalmıyor, tahliyede bir sıkıntı olduğundan şüphelenmedim açıkcası. Emin değilim ama bu 3 yollu vana sanki sürekli yön değiştiriyor sanıyorum su tahliye ve normal yıkama esnasında 3 yollu vanadan sürekli çıt çıt diye ses geliyor sanki röle kontaklarından çıkan bir ses gibi.Bu normalmidir? Arızalı parçayı tespit etmekte zorlanıyorum. Ayrıca servis modunda çalıştırdığımda ekranda hiç bir hata kodu çıkmıyor. Ancak rejenerasyon aşamasında makineden hiç ses gelmiyor bu normalmidir? Verdiğniz cevap için teşekkür ederim.
 
köpürmeye 2 sebep var. ya son kullanma tarihi geçmiş deterjan ya da deterjan kutusunun parlatıcı kaçırması. içeri sızan aşırı (1 çay kaşığı bile kafi) parlatıcı köpürmeye sebep olur. bunun için de deterjan kutusunun değişmesi gerekli

birde yanlışlıkla da olsa bulaşık deterjanı gitti ise bulaşık üzerinde falan olabilir.

ana yıkamada iken içine bir avuç karbonat atın (yemek sodası)

sorununuzu çözecektir
 
1-Parlatıcı haznesi en az 20 yıkamadır boş durumda. Paratıcı haznesinde 1gr bile parlatıcı yok! Yani parlatıcı dan kaynaklı bir durum değil.
2-Deterjanın tarihi yeni aynı deterjan aynı model bulaşık makinasında köpürmüyor!
3-Sıvı bulaşık deterjanı ile bulaşık makinaya koymadan önce temizleme yapılmıyor.
Suyun istenenden sıcak veya soğuk olması deterjanın köpürmesine neden olabilirmi?
 
Pompadan itibaren gider borusunu kontrol et!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst