Beko Buzdolabı Vakumlama Yapmıyor

asilonline

Üye
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,

Beko buzdolabım vakumlama yapmıyor. Kapak açılıp kapatılıp tekrar açmaya çalışınca açılmıyor ya ondan bahsediyorum. Alt bölümde bazen vakumlama oluyor. Ama üst bölüm biraz çekince hemen açılıveriyor. Daha önceden açıp kapatıp tekrar açmaya çalışınca açılmıyor biraz zorluyordu.

Acaba arızalı olmuş olabilir mi? Başka bir etken mi vardır?

Teşekkürler.
 
Bir noktadan hava alıyordur.

Kapı contanızı kontrol edin. manyetik conta tam kapanmıyorsa ikinci denemede hemen açılır. Yada kapı sarkmış olabilir.
 
Bir noktadan hava alıyordur.

Kapı contanızı kontrol edin. manyetik conta tam kapanmıyorsa ikinci denemede hemen açılır. Yada kapı sarkmış olabilir.

kapı contası dediğiniz kapağı çevreleyen gövdeye yapıştıran plastik değil mi? Bu plastikte hiç bir yıpranma falan görünmüyor. Gövdeye tam olarak oturuyor. Hatta kapağı kapatıp iyice bastırıyorum hava almasın diye yine hemen açılıyor.
 
Evet doğrudur. Kapağı gövdeye yapıştıran plastik. Eğer contadan tam emin iseniz sorun iki bölme arasında bir kaçak olabilir. Her halukarda bir kaçak var. Kaçak olmasaydı vakum tutacaktı.
 
Merhaba.Bakın,buzdolabı kapısındaki conta ile buzdolabı gövdesi arasında hiçbir boşluk,istenmeyen bir aralık da kalmamalıdır.Bunun için gövde yüzeyi ve conta yüzeyini ıslak bir bezle aşağı-yukarı sağa-sola doğru doğrusal hareketlerle silerek,bu yüzeylerdeki olası toz,kir,yapışkan yemek,meşrubat artığı,vb. tüm yabancı maddelerin,elle hem conta yüzeyine hem de dolap metal gövdesine tam bastırarak temizleyerek çıkarmanız da gereklidir.Bunu yapmazsanız eğer,gözle görülmeyen bu kirli,yapışkan tabaka,hem buzdolabı kapağı açılırken yapışarak çok fazla ses yapar,hem de içerideki soğuk hava sirkülasyonunun,enfiltrasyon (Sızıntı şeklinde kaçakların) şeklinde conta-gövde yüzeyi arasından tam geçerken bu noktaları da dondurur,aşırı soğutup contanın gövdeye asıl yapışma sebebini de ortaya çıkarır.(Kapağın gereğinden daha sesli, açılıp da kapanması gibi) Evdeki no-frost,normal buzdolabı ve deep-freeze'den conta ile ilgili bu türden bazı gözlemlerim de olmuştur.Temizlik konusu (Conta-gövde yüzeyi) bu nedenle de,hem ısıl kaçakların önlenmesinde,hem sessiz açılıp-kapatma konusunda,hem de daha yumuşak ve etkin vakumlanmanın kolayca da oluşturulmasında bu nedenle büyük önem taşımaktadır.

Contanın herhangi bir yerinde (İç kısım ile dış kısım arasında) açılan küçük veya büyük herhangi bir yarılma,yırtılma durumlarında ise bu contanın komple servisi veya teknik elemanı tarafından komple değiştirilmesi,(Yarıkları geçici veya sürekli çözümlerle kapatmaya da çalışmadan) en uygunu olacaktır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bazı dolapların contaları kapıya preslidir, sizinkide öyleyse kapının değişmesi gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst