Beko Bulaşık Makinası Su Sorunu...

ersagun40

Üye
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
324
Puanları
1
Arkadaşlar model numarasını okuyamadığım Beko Bulaşık makinasında (Kartlı model, gri renk, 3 program, bir başlatma birde açma kapama butonu var. Türkiyede ki beko d3 3001 sy modeli olabilir ) su boşaltmaya geçtiğinde, taşma şamandrasının içinden yoğun şekilde su geliyor. Su cebinden kazana bağlanan hortumun içi temiz. Sorun nerden kaynaklanabilir?
 
makine tahliye yaparken suyun tek çıkabilecepi yer tahliye hortmu. taşma şamandırası ile pek bi ilgisi yok. şamandıraya ise 2 yerden ince hortum geliyordur. 1 i kazan önündeki sağ ve sol çenelerden. kazan içindeki su miktarı fazla gelir ise fazla suyu çeneler yardımı ile şamandıra içine göndermek. diğer ince hortum ise su cebinden gelir. bu da cep içindeki su kazan içine aktarılamaz ise. detaylı incelemek gerekiyor. şamandırayı söküp hangi hortumdan su geldiğini kontrol edin
 
Ustam makina boşaltmaya geçtiğinde hızlı şekilde ön sol kısımdan su sızmaya başladı. Makinayı durdum taban sacını söktüm, taşma şamandrasını ön tarafa görebileceğim şelilde yaklaştırdım. Makinayı sağ tarafa doğru 20 cm kadar yatırıp çalıştırıdım. Normal su alıp yıkarken herhangi bir sızıntı yok, ama boşaltmaya geçtiğinde şamandranın içinden su gelmeye başladı. Belki yatık tuttuğumdan dolayıdır diye düşündüm ama normal yıkamada herhangi bir sıkıntı olmayınca kafam karıştı. Yarın atölyeye getirip detaylı inceleme yaparım. Durum şimdilik bundan ibaret.
 
pompa ve hortumlarını kontrol et. başka ihtimal zor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst