srknktn

Üye
Katılım
20 May 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Benim Beko marka 9512 model buzdolabım bozuldu... Servis çağırdık motoru değişmesi gerekiyormuş... 270 TL gibi bi masraf var... Buraya kadar herşey normal ama takacakları motora garanti veremiyolarmış... " 10 sene de gider, 3 sene de gider , 3 gün de gider " demişler... söz konusu motorun garanti verilmemesi normal mi ? ve buzdolapların da motor değiştikten sonra istikrarlı bi randıman alabilmem mümkünmü ? yoksa hiç bulaşmadan yeni bi dolap araştırmasına girmelimiyim ?

bu bi kaç soruma cevap verebilecek veya bu konuda beni yönlendirecek bi arakdaş varsa memnun olurum ... Şimdiden teşekkürler....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tüketici kanununa göre üretici firma 10 yıl yedek parça bulma ve üretmek zorundadır. söz konusu malzeme kompresör olduğu için başka üretilen modeller de kullanıldığından servis tarafından bulunuyor. eğer garanti verirse ve garanti süresi dolmadan kompresör arızalanırsa ve temini olmazsa bu sefer siz haklı olarak garantisi var çözümünü bulun diyeceksiniz. arçelik bu gibi durumlarda sıkıntı yaşamamak için 10 yılı geçmiş bütün ürünlere parça garantisi vermiyor.

Başka bir problemi yoksa buzdolabınızın eski randımanını alacaktır.

yeni olan buzdolaplarının enerji sarfiyatları daha düşük olduğundan yeni düşünülebilir
 
sayın kemikzade,
cevabınız için teşekkürler, en azından şansımı deneyip motorun değişmesi yönünde karar verdim. umarım sorun yaşamam, yaşarsam da zaten yeni buzdolabı öncesinden 270 tl lik şans oyunu oynamış olacagım...
iyi günler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,161
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst