size danışmadan edemiyeceğim bu haberi bende izlemiştim yanılmıyorsam sonsuz elektrik üretmek değilde gelen elektrik faturasını düşürme amaçlı bi çalışma diye hatırlıyorum .. akülerin şarjını sağlıyan cihaz 1 evin ihtiyacını sağlıyacak gerekli akü sayıdaki aküleri şarj etmek için 1 ayda toplam ne kadar enerji tüketir yada kaç ytl lik enerji tüketir? acaba bilgisi olan varsa merak ediyorumda?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aslında kısa süreli olarak kendi enerjisini üreten UPS ler vardır ve kullanılmaktadır. Güçleride ortalama 300-500 kVA lar civarındadır. Bunlara Dinamik UPS denir. Bir elektrik motoru çok büyük bir volan ve bir alternatörden oluşur. Elektrik varken elektrik motoru volanı çevirirken aynı zamanda alternatörden enerji elde edilir. elektrik kesintisi olduğunda kısa süreyle de olsa volanın dönmesi devam eder, kısa bir süre içinde elektrik motoru jeneratörle elektrik motoruna enerji verince eski devrinde dönmeye başlayarak sistemi ayakta tutmaya devam eder. Harcadığı enerjiye gelince tabiki herzaman için giriş gücü çıkış gücünden fazladır.
 
Selamlar
Dünyada bu işin gerçeği vermeden alamazsınız. Verirsiniz ancak okadar alırsınız bu böyledir. Vermeden almak yada almadan vermek malum Allaha aittir. :)
 
arkadaşım bu anlattığın doğru bunu değişik şekillerdede yaılabiliyor.ancak elde edilen güç zayıf olduğundan çok fazla verim almak söz konusu deyil.iyi bir güç için iyi bir masrafda gerekiyor
 
Yaw arkadaşlar dünyada kesinleşmiş bağzı fizik kuralları var bunu az çok okumuş lise mezunu olanlarda bilir.durum böyleyken hiç araştırma yapmadan kendini mucit sananlar arada çıkıp bu tür çalışmalarını göterirler.Yaptıklarıda yeni birşey değildir hazır yapılmış alatleri alıp bir arada toplarlar.Hiçmi düşünmezler bu UPS,invertörü bulan adamların hiçmi aklına gelmemişte yapmamış.Dünya bedava elektriği bulmuş hemde çoktan rüzgar ve güneş,bence boş yere kafa yorcaklarına bu konuda kafa yorsalar çok daha başarılı olurlar.
 
vermeden almak allaha mahsus arkadaşlar, kulak asmayın bunlara...
 
aku 12v cevır ınverter 220 trafoyla dusur 12v sonra besle. fare cevırıp duruyor silindiri . arkadalar böle bişi olması mumkun değil.duz mantıkla yurumuyo bu işlerr:)))
 
Arkadaşlar anladığım kadarıyla mc 307 arkadaşın demek istediği ups kullanmış adam. Ups i bağlayın aküye alın 220 ac. Ups in girişinide bağlayın şebekeye şarj etsin mantık bu. Başkada bi mantığı olamaz.
 
Arkadaşlar böyle bir sistem azalan parabol şeklinde sönümlenir. Sebebi de arada direnç etkisi gösteren birsürü elektronik eleman var. (akünün iç direnci, bakır plaketteki yollar , ac-dc , dc-ac dönüşümlerdeki kayıplar... Say say bitmez ... ) böyle şeylere prim vermeyin . Bedeva elektrik diye birşey yok...
 
arkadaşlar sitenize yeni üye oldum gördümki bedava elektrik üretiliyor,uzun süredir düşündüğüm bir konuyu yazıp görüşlerinizi alayım dedim. konu şöyle bir hidrolik pompa düşünün size biri dairesel,diğeri doğrusal iki mekanik enerji birde yağ basıncında oluşan hidrolik enerji temin ediyorsunuz bu üç enerjiyide hidrolik pompanın kendi kendisini döndürmesinde kullanıyorsunuz pompadan bu hareketi bir dinamoya aktarıp buradan elekrik üretiyorsunuz bu mümkünmü. Tabiiki bu bir devirdaim motoru gibi süresiz çalışamaz sürtünmelerden dolayı sistem yavaşladığında dinamodan ara ara sisteme enerji vermek gerekebilir. Sistemin anafikri doğrumu sistemin artısı eksisi nedir, bununla bir evin elektrik ihtiyacını karşılabilirmiyim veye bir sanayii makanası mesela bir tornanın elektrik ihtiyacını karşılabilirmiyim. bilenlerin görüşlerini bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst