Bence kimse hicbirseyin uzerini karartmiyor. Sonucta isin ucunda para var ise en kotusu "Prison Break" isimli dizide oldugu gibi ortbas etmeye degilde kapmaya calisirlar.

Zaten gunumuzde proje yapmak birseyleri birbirine baglamak degildir. Arkadas verdigi linkle cok iyi anlatmis ;
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf

Son olarak KOSGEB - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı diye bir site ve kurum var. Bu kurumun yaptigi islerden haberiniz var mi? Girisimci desteginden,...

Bence yok !!!

Sordun bari cevap vereyim kosgeb den haberim var . Çok da ön yargılı olma . Yazılım projelerine destek verecek bir kurum varsa bak onu bilmiyorum.
(Not: Bir şirket değilim . sadece kişiyim)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu bahsettiğiniz kişinin bir videosu felan varmı,ona göre yapalım şu yorumları bakalım ne yapmışta bu sansasyonu yaratıyor insanları çelişkiye sokuyor.
 
YOKTAN ENERJİ VAREDİLEMEZ VAROLAN ENERJİ YOKEDİLEMEZ. Bu kadar basit.

Bende çok uğraştım bu enerji üretim işleri ile. Elektriği neyle üretiriz basitçe dinamo ile dinamo olduğu sürece sürtünme olur.(güneş enerjisi ile üretirseniz olur:)) Sürtünme kuvvetini yok erderseniz dinamoya elinizle vereceğiniz bir hareket sonsuza kadar devam eder. Ama malesef bilim adamları sürtünme kuvvetini azalttı ama henüz yok edemediler:) (manyetik sürtünmeyide yok etmeniz gerekiyor bu arada:) ) o zamanda elektrik olmaz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu haberı bende ızledım akü, yukseltıcı ve sabıtleyıcı ıle adam ısı goturmus haber kanlaını hatırlamıyorum ama ızledım ve gayet basıt bı sıstem 350 tl ye yapmıs adam
 
evet arkadaşlar bende 1 sene ye kadar once dusundum eletrikçi arkadas olmaz dedı ama sımdı ben akü şarj cihazı ıle oluyor. akü şarj cıhazı akuyu doldururken aynı zamanda invertörede verıyo :))))
 
böyle haber yapanları tutup öpeceksin . yalanın bu kadarına da pes.
siemensin elektronik mühendisleri bunu yapmayı düşünememiş , onlar denizin ortasına rüzgar santralleri dikmeye başlamış. bizim sarı çizmeli memet ağa da siemensin mühendislerinin düşünemediğini düşünüp araba aküsüne iki kablo bi ups biraraya getirip bedava enerjiyi bulmuş.

bu sistemi kurduğunuzda keşfedeceğiniz tek şey elektrik faturanızdaki artış olacaktır.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar foruma yeni katıldım, sizlere bir sorum olacak, geçenlerde haberlerde bir eleman akü invertör ve bir upsden elektirk üretiyordu ve tüm her yere bağlamış, tüm aletleri çalıştırıyodu.

ben bu konularda cahilim, pek bilgim yok,

size soruyorum bu mümkünmü?

araba aküsünü almış invertöre bağlamış bu sayede 12v u 220v yapmış bunu ev eşyalarına adapte etmek için araya ups takmış upsden de eve vermiş. bu sayede beleş elektrik üretiyor. aküyüde inverterin charge özelliğini kullanarak devamlı şarj ediyor, akü de bitmemiş oluyor. sürekli bedava elektirk. hatta haberin başlığı 10 yıl bedava elektirkti.

sizlerden yardım bekliyorum, ben bu sistemi yapmak istiyorum. eleman 350 tl civarında maliyet söylemişti.

Arkadaşım bu işler bu şekilde olmuyor maalesef.
İlginçtir ki elektrikten az buçuk anlayanlar birbirinden habersiz bir şekilde hep bu yöntemi buluyor. Bizim aklımıza daha bıyıklarımız yeni yeni terlerken lise yıllarında gelmişti bu fikir.
Geçen yıl bir arkadaşımın rametli eniştesi de (hiçbir mesleki eğitimi de yok) bu şekilde elektrik üreteceğini düşünerek birkaçyıl uğraşmış. Emrihak vaki olunca projeyi devam ettirmek istemişler. Telefonda biraz anlattılar (anlatmaya çalıştılar). Gittiğimde sistemi göründe olmayacağını izah ettim. Üzüldüler tabi.
Sistem şuydu: UPS'i prize takıp şarj ediyorlar (bunun sadece ilk çalışma için olduğunu söylediler). Sonra UPS ile bir motoru döndürüp, motor ile de alternatörü döndürüyorlar. Alternatörle hem UPS'i besleyip hem de UPS'in prizinden faydalanıyorlar.
Sistemin bir müddet sonra duracağını söyledim (Zaten durdu da, ama bunun UPS'in ilk şarjının tam olmadığına bağladılar.). Başka birisi de bu şekilde cevap vermiş zaten vaktiyle rahmetliye. Ama adam Ankara'ya patent enstitüsüne gidip anlattığında, ordaki görevli kişi: "Yap, getir, bakalım." demiş. Fazla kimseye de bahsedememiş "icadı". Bunun üzerine uğraşmış durmuş adamcağız...
 
Bence kimse hicbirseyin uzerini karartmiyor. Sonucta isin ucunda para var ise en kotusu "Prison Break" isimli dizide oldugu gibi ortbas etmeye degilde kapmaya calisirlar.

Zaten gunumuzde proje yapmak birseyleri birbirine baglamak degildir. Arkadas verdigi linkle cok iyi anlatmis ;
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf

Son olarak KOSGEB - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı diye bir site ve kurum var. Bu kurumun yaptigi islerden haberiniz var mi? Girisimci desteginden,...

Bence yok !!!

Bir ara birileri çıktı suyla çalışan araba yaptık dedi sonra adamdan haber alınamadı.. ki düşündüğün zaman sudaki hidrojeni ayrıştııp kullanmak gayet mantıklı , yapılabilir ama petrol devleri buna müsade edemez

Aselsan'ın 3 mühendisi suikaste kurban gitti..

Yine bir proje üzerinde çalışan profesörün uçağı düşürüldü..

Daha binlerce örnek var ...
 
erke dönergeci var.... bir ton reklam yaptılar idalı konuştular
yok insanlık kurtulacak....bedava enerji vs vs vs
görünüşte çok ciddi insanlar tanıtımını yaptılar
hatta görüntüleri bile yayınlandı 12kw lazeri makinanın üzerine
doğrultuyorlar ve cihaza ölçü aletini bağlıyorlar milivolt seviyesinde
voltaj gösteriyor.kafa karıştırmaktan başka işe yaramayan şovlar
 
sudaki hirojeni ayırmak için enerjiye ihtiyaç duyuluyor. hidrojen tabiki yakıt olarak kullanılır bunu aksini iddaa etmiyoruz nasa yıllardır roket yakıtı olarak kullanıyor. ama birileri çıkıp bedava kesintisiz enerji ürettiklerini söyleyerek palavra atıyorlar. işin içindeki kişiler olarak bizde bunun olamayacağını ve sebeplerini izah etmeye çalışıyoruz. televizyonun haber spikeri veya editörü bilgisi olmadığından ve herhangi bir uzmana başvurmadan bunu haber yapıyor ve insanların kafasını karıştırıyor. cihazı icat ettiğini söyleyen kişi bunu haber sırasında bir süre çalıştırınca haberciler affınıza sığınarak söylüyorum salak gibi üstüne atılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst