beckhoff plc ve twincat

canerland

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
506
Puanları
6
Merhabalar

Bechoff plc ile ilgili bir iş yapacağız daha önce yazılmış bir programı editleyeceğiz. Daha projeye girmedik ama bir soru sormak isterim. Birşeyler öğreneyim diye twincat yazılımı deneme sürümünü kurdum. Lakin programlamak için codesys'de kurmak gerekiyor mu? Twincat sadece bana sanki i/o hazırladığımız ve haberleşme ayarlarını yaptığımız bir program gibi geldi doğru mudur?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kendi sorumu kendim cevaplıyayım. Gerek yokmuş, bende tam yüklenmediği için çalışmıyormuş kendim tekrar yükledim düzeldi sağolun
 
Caner Bey Merhaba,

TwinCAT’i www.beckhoff.com adresinden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken aşağıdaki formu doldurmak ve mailinize gelecek linke tıklamaktır.
TwinCAT 2 Download

Burada önemli bir detaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kullandığınız bilgisayar 32 bit ise Twincat 2.11 R3; 64 bit ise Twincat 2.11 x 64 Engineering indirmelisiniz. (Versiyon güncellemeleri geldikçe 2.12, 2.13.. gibi değişecektir.)
Ayrıca her 30 günde bir Twincat'i tekrar yüklemeniz gerekecek. (Sadece 32 bit versiyonlar için)

Bu program altında hem Twincat PLC hem Twincat PTP / NC I / CNC hem de Twincat HMI bulunmaktadır. İkinci bir program indirmenize gerek bırakmayacak şekilde kapsamlı bir programdır.

Ayrıca Codesys indirmenizi gerektirecek bir durum da söz konusu değildir. Twincat, IEC61131-3 göre programlanabilen CoDeSys tabanlı bir platformdur.

Beckhoff' ile ilgili neredeyse herşeyi bulabileceğiniz infosys sistemine göz atmanızı tavsiye ederim.
Beckhoff Help Online versiyon : http://infosys.beckhoff.com/index_en.htm
Bu siteyi çevrimdışı kullanabilmek için bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Infosys exe indir!

Son olarak bu forum başlığı altında Beckhoff Twincat2 Türkçe Eğitim Dökümanlarından benim paylaştığım pdf'ten yararlanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Beckhoff Türkiye ekibi ile irtibata geçebilirsiniz..
Telefon : 0216 580 98 30
 
Sağol Berkcan Bey. Bir de windows 8 Twincat2 sorun yaratmakta mıdır? Desteklediği işletim sistemlerinde göremedim ama bazı yurt dışı sitelerinde sorunsuz çalışmakta olduğu yazıyor doğru mudur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst