Bazı odalarda elektrik var bazı odalarda yok

furkancif

Üye
Katılım
5 Eki 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Bir hafta öncesine kadar kesinti olduğunda tüm evde elektrik olmuyordu ama bu bir hafta içinde evde her yerde elektrik varken bir anda bazı odalarda elektrik kesiliyor yani elektrik varken tüm evde ne zaman olacağı da belli olmuyor bazı odalarda elektrik kesiliyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım sorduğun soru da oldukça fazla cümle bozukluğu var.
Problemini daha kısa ve daha net anlatabilirsen ,daha iyi anlayıp
daha kalıcı öneriler sunabiliriz.;)
 
kafa karıştırıcı bir durum olmuş.bazı sigortalar sebepsiz yere atıyor galiba ?
 
3 faz var ve sigortalar atmıyor bazen bir odada elektrik varken sigorta atmıyor ama odada elektrik kesiliyor
 
Arkadaşım sorduğun soru da oldukça fazla cümle bozukluğu var.
Problemini daha kısa ve daha net anlatabilirsen ,daha iyi anlayıp
daha kalıcı öneriler sunabiliriz.;)

İlginize öncelikle teşekkür ederim sorun evde normalde tüm odalarda elektrik var gerek prizler gerekse lambalar çalışıyor ama bazen onunda ne zaman olacağı belli olmuyor bazı odaların ne priz ne de lambasına elektrik gelmiyor sigortaları kontrol ediyorum atmamış oluyor. Anlatırken tam olarak toparlayamadım inşallah şimdi daha açıklayıcı olmuştur. Tekrar teşekkürler.
 
Sn furkancif
üç faz beslemeli dairelerde nötr bağlantısı çok büyük önem taşır. Nötr gevşemiş yada kopmuşsa zahiri bir nötr noktası oluşur ve bu nötr noktası fazlardaki yüklere bağlı olarak kayar, netice olarak faz-nötr gerilimleri değişir.
Olayı anlatış tarzına bakarsak sen hiç müdahalede bulunma derim :) bir elektrikçi arızayı gidersin.
 
evinizdeki sigortalarin karakteristikleri bozulmus olabilir.kontrol ederken gozle degil,kontrol kalemi ile sigortanin gecirgenligini test etmelisiniz .yani ariza meydana geldikten sonra ilk yapacaginiz sey kontrol kalemi ile sigortalarin hepsinde cikis varmi onu kontrol etmek..eger cikis var ise elektrik olmayan odalardaki buatlara giden faz ve notr iletkenlerinin baglantilarini kontrol etmelisniz.gevseme ve oksit durumu soz konusu olabilir.kolay gelsin.
 
Bu zaten çok sık olan bişey değil ama dediğim gibi ne zaman olacağı da belli olmuyor dedikleriniz çok mantıklı ama benimde aklıma takılan şey bunun ara ara olması ve belirli sıklıklarla değil belli belirsiz olması ilginize tekrar tekrar teşekkür ederim.
 
elektrik kesintisi yaşadığın linyelerin sigortalarını tespit et w otomatlar kurmalı olduğundan sigortaları önce indir sonra kaldır dahada olmazsa o sigortaları sök direkle bide öyle dene bak bakalım sıkıntı sigortadamı tesisihattamı...?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst