Basinc sivicli motor arizasi

ihtiram

Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
38
Puanları
1
Selamun aleykum sayın arkadaşlar.Sizlere şöyle bir sorum olacak.Elimizde iki adet hattaki basınç düştüğünde veya motorun biri devreden çıktığında diğeri sürekli su basmasını sağlayan sistem var.Motorlar 150 KW tir.Bu sistem iki farklı yerden kontrol ediliyor.Sistem motorların yanından değilde diğer taraftan sitartlandiginda şuanda ikisi ayni anda devreye giriyor.Normalde sadece biri çalışmalı yoksa ikisi devrede olunca yeterli su sıkısmiyor hatta ama arizayi bulamadik.Diğer taraftaki arkadaş motorun birinin aciline bastı tek motor çalışıyoruz.Buarada motorlar yildiz üçgen her ikisinde de basınç sivici var yalniz sivicler birbirine bağlı oradan tek kablo çıkıyor.Tecrübeli ustalarimizdan abilerimizden ricam bana bir yardımcı olabilir misiniz.Saygılar iyi çalışmalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İlk önce sensorleri sivicleri kontrol ederek başlayabilirsiniz normalde çalışmaması gereken sensor arızalı olabilir sürekli komut veriyodur birde bu sensorler sivicler bir rol eden geciyodur rolede arizalanmis olabilir
Kolay gelsin
 
Anlattığınıza göre iki motor aynı anda durduğunda hatta basınç olmadığı için siz çalıştırdığınızda aynı anda çalışması normal. İki sivicin birbirine bağlanması bir tanesi basınç düştüğünde motoru çalıştırmak için diğeri hat basıncı yükseldiği zaman motoru devreden çıkarmak için olabilir. projenin resmini çekip paylaşırsan daha çok yardımcı oluruz. Yaptığımız bütün yorumlar tahmini. Çünkü bir elektrikçi elinde proje yoksa çalışamaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst