Basınç şartlandırıcı hava kaçağı

mduyar58

Üye
Katılım
31 Ara 2015
Mesajlar
24
Puanları
1
Konuyu umarım doğru yere açıyorum...

Tesiste kullanılan hava tesisatında bir bölümde, hava tankı çıkışında şartlandırıcı var. Basınç 8 den 6 ya düşürülüyor..

Şartlandırıcının üst kısmında sanırım tahliye için konulmuş bir delik var ve oradan sürekli hava kaçırıyor. Üstteki ayar kısmını her iki yönde çevirmeme rağmen, hava kaçağı gitmiyor. İç kısmındaki diyaframa ; delinme, pislik vb.. durumlardan mı kaynaklanır bu sorun ??
 
doğrudur o delik basıncı düşürdüğünde birazcık atar ama sonra akış bitmesi lazım öncesine filitre koy
 
O şartlandırıcı normalde zaman ayarlı olarak çalışır üzerinde zaman rolesi varmı
 
üzerinde role yok. şartlandırıcıyı geçince roleler var dolum tesisinde.
 
Normalde o delik dedigin yerde roleli valf olmasi gerek role belirli zaman araliklarinda valfi acarak icerdeki suyu dışarı atar
 
Ayni problemi bende yasiyorum. O delikten surekli hava geliyor. Bunu nasil engelleyebiliriz.
 
Şartlandırıcının üst kısmında sanırım tahliye için konulmuş bir delik var ve oradan sürekli hava kaçırıyor. Üstteki ayar kısmını her iki yönde çevirmeme rağmen, hava kaçağı gitmiyor.
Yağ damlama zamanlayıcısı olabilir. Hava açırması normal değil. Suyu dışarı atan delik, alt kısımda olur.
 
Arkadaşlar Allahını seven birşey yazmış.
Eğer Regüle etmeye çalıştığın hattın ucu, başka bir yerden RİNG yapılarak başka hatta bağlandıysa ne yaparsan yap o egzostan hava çıkar. Regüle etmeye çalıştığına hattın tek noktadan beslendiğine emin olman lazım. Sonra aşağıdakileri kontrol et.

Hangi ürünü kullanırsanız kullanın, Regülatör Filtresiz tip ise, hatta olan çapak, kir, yağ atıkları (Kompresörden çıkan) regülatörün membranına veya iğne ksımına geldiyse bu tip durumlar ile karşılaşılır.

Bu uygulamada Eğer Regülatör filtreli ise, Regülatör bozulmuş demektir. Yedeği varsa değiştir, söküp içindeki membranını veya iğnesini kontrol edin.

Eğer filtre yoksa zaten uygulama yanlış demektir. Filtreli ve HAT DEBİSİNE UYGUN! regülatör kullanman gerekir.

Hava çıkıyor dediğin delik, Regülatörün çıkış hattındaki basıncın senin istediğin değerin üstüne çıkması durumunda egzost etmesi için vardır. (Normal şartlarda)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst