Bant üzerinde loadcell ile ağırlık farkı...

Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
98
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar ;
Ben hareketli bant üzerinde loadcelle ağırlık ölçmek istiyorum.Bant üzerinde ilerleyen malzeme iki farklı bölgede bulunan loadcellerden geçecek.Birinci loadcellden geçtiktekten sonra ikinci loadcele gelene kadar ağırlığında azalma olacak ikinci loadcelde bu azalan ağırlık farkını ölçecek.Bunu yapacak sistem hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler.....
 
iki bölgedeki bant taşıyıcılarını sadece loadcell taşıyacak yani bandın iki başına silindir bağlayacaksan bu silindirle birlikte bandı yürüten motor bile loadcell üzerinde olacak. iki grup bant sistemi olacaksa her bant sisteminin 4 köşesine 4 er loadcell koy.bu 4'er loadcelleri paralel bağlayarak 2 ayrı referans ucu elde edeceksin. tabi bu sinyal mA veya mV cinsinden olacaktır transmitter ilede 0-10 volta dönüştürebilirsin. transmitterdende kalibrasyonu yapar çıkışı yük yok iken sıfıra çekersin.
 
Bizde schenck bant kantarları var ama fiyat olarak biraz pahalı olabilir. Eğer isterseniz schenck internet sitesinden irtibata gecebilrsiniz. Tunaylarında bant kantarları varmış. Ama ben kullanmadım yada görmedim. Eğer profibus arayuzu varsa plc ile istediğin ölçümü alabilrsin.

Bu kantarlardan tahmin ettiğin gibi roleli lastik bant konveyorlerinde kullanabilirsin. isteğin noktaya bağlarsın ve agırlık mukayesesini yaparsın.

Kolay gelsin.

Tunaylar Bant Kantarı » Bant Kantarı
 
Sayın arkadaşlar ikinizin görüşünü de değerlendirdim .Mapai nin dediği gibi biraz maliyetli olduğundan tunaylar ikinci planda kaldı.Elimizde bant sistemi hazır olduğundan dolayı apaçi nin dediği gibi yapmaya karar verdim. Loadcell siparişlerini de verdim.Haftaya işe koyuluyorum.Gelişmeleri burdan bildiririm.
TEŞEKKÜR EDERİM...
 
Sayın mehmet ali, loadcel - röle bağlantısı nasıl yapılıyor incelemen icin istersen fabrikadaki uygulamalardan resim çekip paylaşabilirim. Bunları plc üzerinde mi izleyeceksin? Bant hızına göre tonaj bilgin değişir. Tartım yaptıgın ara birime hız bilgiside taşıyacakmısın? İki loadcell kullanacagın icin röleyi zaten direkt loadcell e baglıcaksin... Bandın ne kadar stabil? Bant yukun sabit deilse tartimin töleranslı olacaktır. Dara yada kalibrasyonu bant çalışırken ortalama alacak şekilde yapman lazım? Ama galiba senin yukun kısmi (?). Sadece aklıma gelenleri paylaşmak istedim.

Kolay gelsin.
 
esit in bant kantarı uygulamaları var. size 0-10V yada 4-20mA veriyor.
 
Geçen malzeme adet bazında malzeme ise checkweigher sistemlerini araştır yok akıcı malzeme ise bant kantarı ile ölçmen gerekir.
 
bant kantarlarinda enkoderde isin icine giriyor diye biliyorum birde loadcel cikisi nasil direk roleye veriliyor onuda anlamadim loadcel cikisi milivolt seviyesindeyken bu nasil roleyi calistiracak?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst