Banka Hesabı

Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
294
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba. Banka hesaplarında TL Hesabı İban No ile, Euro Hesabı İan No farklı mıdır ? Farklı ise atıyorum maaş hesabımız var ise bu hesapta Euro hesabı da varmıdır ?
 
Merhaba,
Evet ikisi ayrı ayrı hesaplar olduğundan iban numaraları da farklı farklıdır. Maaş hesabınız vadesiz TL hesabıdır bu hesabınıza bağlı ayrıca bir Euro hesabı siz açmadığınız veya açtırmadığınız müddetçe yoktur.
Hangi bankayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak akıllı telefonunuz varsa bankanın mobil uygulamasını kullanarak (bankaya göre değişmekle birlikte) kendiniz hesap açabilirsiniz. Yine aynı şekilde hesaplarınızın iban numaralarına da ulaşabilirsiniz.
 
Merhaba cevap için teşekkür ederim. Peki maaş hesabım üzerinde Euro hesabı açtırabiliyorum değil mi ? Ve bunun bir eksisi olmaz değilmi? Sadece karşıdan havale yaparak para yatıracaklar ara sıra.
 
Evet açtırabilirsiniz. Eksi yön olarak şöyle ki; genelde bankalar maaş hesabı olan müşterilerinden hesap işletim ücreti, havale ücreti vs. almıyorlar ama yine de bankadan bankaya bu durum değişebilir. Bankaya sormanızda fayda var.Olur da maaş aldığınız banka değişirse işte o zaman banka euro hesabınızdan da hesap işletim ücreti vs adı altında para almaya çalışabilir. Yoksa başka bir eksi yönü yoktur.
 
Anladım Maaş bankam değişse cüzi bir ücret alabilirler diyorsunuz değil mi?
 
Evet hocam bankanız değişirse ücret alabilirler ama bu ücret cüzi olur mu bilemem. Garanti bankası 65 Tl istiyor diğer bankalar ne kadar ister bilemiyorum.
 
elektronik55 arkadaş bankayla konuşsan daha iyi olur daha net bilgi alırsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst