Motordaki balansı nasıl alabiliriz

Katılım
24 Kas 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Beyler motordaki balansı nasil alabiliriz...Kasnaklı motor ön rulman degişti hala vibrasyonu yuksek ve yataylarda balans gösteriyor varmı bi firki olan
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
"bey"lerden biri olarak vizitör kadar bu işden anlarmıyım bilmiyorum ama,motor rotorunu söküp balans makınasına göndereceksin.Ayrıca, tornada rotor milinde, kama yatağında sorun olup olmadığına bakın.
Sonra, rotoru yerıne takıp, "komparatör" ile(bunu tornacılar bilir ve kullanır) milde salgı olup olmadıgına baktır.
Daha sonra,motor mıline ne takıyorsanız, kasnak, fan vs. onuda anma devrınde döndürerek, yıne balans kontrol cıhazı ıle kontrol ettırın.Balan varsa,cihazın belirttiği kadar agırlık (kurşun) takılarak balans dengelemesi yaptırılır.
 
Teşekkür ederim zeybek bey işimde yeniyim ve tek başimayim bazen sıkıntılarla karşilaşiyorum motorun rulmanı degişti ve mekanık ayarlarda terezisinde bi dengesizlik oldugunu saptadim motorun arkasına şim attirdim kaskan üst kısım yaklaşik 3mm kaldırınca balans alindi teşekkür ederim.
 
Calistigiz isletme buyukse vibrasyon analiz test cihazi aldiriniz. Titresimlerin hizina ve olusturduklari dalga formlarina gore yapacaginiz yorumlar ariza tespitiniz daha kolay bulmanizi saglar. Hem buyuk fanlarin yerinde balans almanizada imkan saglar.
 
Teşekkür ederim zeybek bey işimde yeniyim ve tek başimayim bazen sıkıntılarla karşilaşiyorum motorun rulmanı degişti ve mekanık ayarlarda terezisinde bi dengesizlik oldugunu saptadim motorun arkasına şim attirdim kaskan üst kısım yaklaşik 3mm kaldırınca balans alindi teşekkür ederim.

motorun 3mm kaldırılarak balansın giderilmiş olması garip geldi.siz motordaki balansın alımından bahis açınca motor dışarıda çalışırken alanslı çalışıyor algıladım Fakat yerinde balanslı çalıştığını ve 3mm besleyerek balansını aldığınızı yazmışsınız.Kaplinli tip motorlarda şim besleme ile çözümleri gördüm fakat kasnaklı tip bir sistemde denk gelmemiş idi.
 
Bu olaya balans değil alignment ayarı denir. kaymalar sistemin düzgün çalışmamasına ses yapmasına neden olur. Gözle görülmeyecek düzeyde yada kulakla işitemeyeceğiniz ayarsızlıklar olabilir. Bu ayarlar için özel ölçü aletleri vardır.

Kolay gelsin
 
9 sene önceki konuya bu gün cevap vermek hani ne demek oluyordu acaba? size gibi gelen olayın tarihine bir bakın bence. güzel forumumuza katkıda bulunmak istiyorsanız güncel konulara cevap veriniz. konu hortlatmayınız. zira benim gibi gıcık forumdaşlar var. böyle konularda hiç te nazik olamıyorum.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst