Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba. İçinizde Balıkesir merkez UEDAŞ ta çalışan varsa şu sorularıma cevap vermesini rica edecektim.
1-) şehir şebekesi sadece 154kv Balıkesir-I tm den mi cereyan alıyor ? Yoksa 380 kv Balıkesir-II trafo merkezinden de besleme yapılıyor mu ? Hangi semtler ve hangi DM veya İM ler ? (Başçeşme-Toygar-Gazi Bulvarı-Gaziosmanpaşa-Cengiz topel-Ağırsanayi-Küçüksanayi-Paşaalanı-2. sakarya da bulunan dağıtım ve indirici merkezlerinin hangisi hangi TM ye bağlıdır ? )

2-) Balıkesir -I tm den çıkan Şehir -1-2-3-4-5-6 fiderlerinin hangisi hangi indirici veya dağıtım merkezlerine bağlıdır ? Şehir fiderleri haricinde diğer fiderler hangi güzergahlara gitmektedir ?

3-) 2007 sonuna kadar yapılan çalışmalarla Küçüksanayinin tamamı , paşaalanının bir kısmı , kuvayi miliiyenin tamamı , Sakarya mahallesinin bir kısmı 6,3 kv 'tan 34,5 kv a dönüştürüldü. Peki bu çalışmalar devam edecek mi? Şehrin tamamının 17 adet dağıtım merkezine bağlanacağı söyleniyordu. Bu dağıtım merkezleri nerelere kurulacak ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu soruların yanıtını burdan hiç kimse vermez veremez !!!!!!
 
Geçtiğimiz yıllarda balıkesirin büyük bir kısmı dünya bankası ihalesine çıkacaktı fakat sonra iptal edildi..Projesi hazır gibi biliyorum..
 
sanırım sana burada cevap veren çıkmaz çünkü fazlaca detaya girmişsin.
 
Kardeş bu sorunun cevabını dağıtım şirketinin elinde bulunan og hat krokisinden bakarak hangi trafo nereleri besliyor öğrenebilirsin.
 
Şunları öğrenebildim :
Şehir-1 : Başçeşme mezarlığı indirici-1(Ya da DM-3)
Şehir-2 : Ayşebacı-Halalca-Karaman - Yakupköy-Köylüköy (Neden bu hattı şehir fideri olarak kabul ettiklerini anlamış değilim)
Şehir-3 : Çarşı , yani indirici 3 (Yeni adıyla DM-5)
Şehir-4 : Gaziosmanpaşa , yani indirici 4 (DM-17)
Şehir-5 : Cengiz Topel indirici-5 (DM-13)
Şehir-6 : İzmir yolu adliye dm
Şehrin hangi mahalleleri Balıkesir-1 tmden , hangileri Balıkesir-2 (Köylüköy 380 kV) tm den besleniyor, onu öğrenemedim.
Eksik olan DM-1 , DM-2, DM-7, DM-14 ün kurulacağı yerler , trafoların üzerindeki numaralandırma yazılarına bakılırsa az çok belli. Ama DM-16 neresi , onu çözemedim.
 
Burak UEDAŞ ta çalışmıyorsan bu bilgileri öğrenmen senin hiç bir işine yaramayacak hayat boyu lazım olmayacak. UEDAŞ taşaronluğu yapsan, tesis kurulumuna çok çok yatkın olsan o bölgedeki AOB servislerinin koordinatörlerinden öğrenebilirsin fakat tümüyle öğrenmen de hiç bir yarar göremiyorum. Bugün yarın bir saldırı olur şu başlığından dolayı sorguya bile çekilirsin sen mi yaptın diye :)

Birde zahmet edip bazı bilgilere ulaşmışsın az çok herkez bilir Yatırım yapıldıkça 6,3 ler 34,5 a çevrildikçe tekhat şeması da değişir yeni TR ler eklenir. Elindeki güncelliği koruyamassın.
 
Arkadaşlar,forumdan konu silme veya kendime ait mesajları silme nasıl yapılır? Sadece hobi olarak, amatörce de olsa , elektriğe ilgi duyan birisi olarak şu konuyu açmıştım. Tamam, belki benim burada yazdığım bilgiler ya da sorduğum sorular devlet sırrı değil, ama madem paylaşılması uygun değil, o zaman konuyu tamamen kapatmak istiyorum. Profil ayarlarından falan uğraştım, ama bir türlü bulamadım.:)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,524
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst