Bakır kablo ile galvaniz şerit nasıl birleştirilecek?

Güzel kardeşim anlaşılmayacak birşey yok madem anlatamadım yada anlayamadınız tek tek izah edeyim.

3- 1.maddede belirttiğim galvaniz şerit kısa ise topraklama menholüne yetişmiyorsa, şerit üzerine delik açıp, 50mm2 nyy kabloya Pabuç takıp civata somun ile birleştireceksiniz üzerine sonradan zift dökmenizde fayda var.Galvaniz şerite galvaniz ek yapıp menhole taşıyabilirsiniz ancak projenizde 50mm2 nyy gösteriyor o yüzden ilk dediğimi yapacaksınız.


Bende gözlerinizden öper, çalışmalarınızda başarılar dilerim...
Kibarca ve uzun uzun yazmışşınınz teşekkür ederim bende bunu soruyordum bu bakır ve galvaniz birleşmesi zift döksek bile -farklı metaller birleşmesi sebebiyle pil olayı yüzünden-korozyona sebep olmazmı bunu öğrenmek istemiştim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Cadweld kaynak korozyon artışına neden olan pil olayını engelleyici bir olay değildir,sadece korozyonu birleşim noktasında geciktirir. Farklı metallerin birleşiminden kaçınmak gerekir. Projeniz öyle olduğu için dediğim gibi uygulayacaksınız mesajımın başında farklı metal birleşimine karşı olduğumu bunun için projeyi revize etmek istediğimi belirttim, proje müellifi açıklamaları doğru ve mantıklı bulduysada projeyi değiştirmemişti, bende projedeki şekilde birçok uygulama yapmak zorunda kaldım. Siz müteahhit ve/veya taşeron olarak projenizi uygulamakla yükümlüsünüz.

Sayfa7'nin sonunda olay özetlenmiştir;
Sayfa25'te belirtildiği gibi korozyonun tek ve kesin çözümü katodik korumadır;
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/kimya/moduller/KorozyonVeKatodikKoruma.pdf
 
Son düzenleme:
Merhaba beton köşk topraklaması hakkında yardımcı olacak birisi varmı acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst