Bakım Onarım İçin Yeterlilik Eğitimi Var Mı?

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,

Fabrika Bakım biriminde yeni işe başladım. Konuyla ilgili yetersiz olduğumu farketmem çok uzun sürmedi. Formdaki tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istemekteyim.
  1. Bu konuda eğitim vermekte olan ya da alabileceğim EMO vs gibi yer var mıdır?
  2. Tavsiye ediceğiniz kitap veya öğrenmende fayda olur diyeceğiniz döküman var mıdır?
  3. ISO Standartları gereğince yapılması zorunlu faliyetler
  4. Talimatname, Şartname hazırlamanın püf noktası
Hertürlü bilgi döküman iş görür. Saatlerimi alıyor bu belli belirsiz çalışma. Öğrendikçe daha bilgisiz hissediyorum en azından düzenli ilerlemek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zamanla kazanılır bazı şeyler aradığın bir çok bilgi forumda var.Ara seçeneğine aradığın bilgiyi yaz ayrıca incelediğin konun en alt kısmında benzer konular çıkıyor onları incele aklına takılanları forum da bulamadıklarını yeni konu aç muhtemel cevap alırsın
 
c.berkan' Alıntı:
Zamanla kazanılır bazı şeyler aradığın bir çok bilgi forumda var...
eğitim programları çok eski var. Yeni açılan eğitim paylaşımları belki benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için yararlı olabilir. Olan bilgiler elbette değerli, istifade ediyorum. İlave olarak bu başlığı yeni şeyler ilave etmek isteyen tecrübeli ve faydanlamak isteyen (yeni başlayan) arkadaşlar için açtım.
Sözü bilgi paylaşan abilerimize bırakalım
 
şöyle bir laf vardır bilirsiniz çok okuyanmı bilir çok gezenmi derler yani okuyarak sadece teknik bilgiler ediniyorsunuz fakat işyeri tecrubesi ancak iş yerinde kazanılır her yerin kendine göre çalışma prensibi makinaları farklıdır buda ancak arkadaşın dediği gibi zamanla oluyor.Teknik bir elemanın mekanik olsun elektrik olsun bulunduğu iş yerini tanıması fabrika olarak konuşuyorum minimum 2 yada 3 yılını alır.Çünkü her makinanın projesi çalışma prensibi ve belli başlı yaptığı arızalar vardır bunları kavraman gerekir.Şuan bulunduğum iş yerinde 16 yılımı bitirdim arızaların çoğuna cebimdeki malzemelerle mudahele ediyorum ama bir sektör değiştirsem oradada eminimki sıfır seviyesinde başlarım çünkü ne kadar usta olursan ol proje okusanda makinaları tanımıyorsun kolay gele ....Diğer prosedurler zaten standarttır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst