B&R PLC Bağlantı Sorunu

hakanhp

Üye
Katılım
9 Haz 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
elime bi adet B&R plc var fransız malı galiba.bu plc ye bağlanmak için gerekli programı nereden nasıl bulurum yardımcı olursanız sevinirim.
*********@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Senin için ufak bir araştırma yaptım. Sanırım PROSYS programını kullanacaksın. Aşağıda bu programın download linki mevcut. Ben indirip kurmadım.
B&R - Perfection in Automation
 
B&R PLC Austurya menseli bir urun olup en az siemens hatta siemensten daha kaliteli bir plc dir.

Elinizdeki plc nin modeli nedir tam olarak bilmiyorum ama yeni B&R plc lere Automation Studio ile baglaniliyor.
 
B&R 2003 yazıo üstünde.tesekkurler ama programın demosunu falan da bulamadım.
 
autmation studio ve kablosunu arıyorum plc system 2003 cp474 saygılar.
 
kesinlikle avrupa malı fiyatları da çok uçuk aynı plc den bahsediyorsak automation studio diye bir programı var fiyatı sadece programı takip etmek için olnı 600 euro full versiyonu 2500 euro biz aradık bu fiyatı verdiler . kullanınca burada deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
B&R Bernicker and Rainerden gelir kalite olarak cok ustun bir cihaz yeni plc lerinde intel ve amd islemciler var kesinlikle cin mali falan degil austurya mali bir urun ve tum cihazlar almanyada uretiliyor prensip olarak uzak doguda hic bir sey urettirmiyorlar... Automation Studio die bir programi var bu programla b&r urunlerinin hepsini kullanabiliyorsunuz servodan plc ye invertorden panele kadar
B&R urunleri Basic, C, ladder, stl , fbd gibi bir cok dil ile programlanabiliyor. Zaten bir kere kullansaniz ne siemensi ne omronu nede mitsubishiyi kullanmak istersiniz bagimlilik yapar...

Fiyat olarak ise kendisi bizzat turkiyeye gelmedigi icin fiyatlar biraz yuksek ama el degmeyecek kadar da pahali degil yaptigi ise gore fiyati az bile...
 
Sanırım siz Delta PLC lerden bahsediyorsunuz. Lütfen yanlış bilgi vermeyin. B&R (Bernecker&Riner) PLC Avusturya malıdır ve kaliteli bir PLC dir. Fabrikamızda 3 senedir. 2 adet PLC ve 2 adet Palelware kullanıyoruz Şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı. Özellikle plastik enjeksiyon makinalarında kullanılıyor. Fiyatlarıda söylediğiniz gibi ucuz değildir. Türkiye distribütörü Yorum OTOMASYON
 
Ya bizim türkler gerçekten çılgın ya..
Bugün yorum otomasyondan 3 kişi fabrikamıza geldi B&R operatörPLC cihazlarını tanıttılar, siemensi yerin dibine soktular, eski teknoloji falan diye.
Bir adet bağlantı sivici gösterdiler sigara paketinden küçük, bu siviç sayesinde pano yapmanıza gerek yok dediler direk pompaya, motora, valflere, sensörlere bağlantı yapabilirsiniz dediler. Hatta bu cihaz su geçirmediği için pano da olmadığı için makinede hortumla yıkayabilirmişiz makineyi kısa devre falan olmazmış dedi, .ötümle güldüm. Ya sen ne diyorsun dedim, o küçücük cihaz 30-40A çekebilirmi dedim, odadaki herkes arkamdan bana katılarak bir sürü soru sordu. Adam fazla sıyırdığını anlayınca çark etti. Bu konnektöre küçük akımlı valf, sensör vs bağlanabiliyor demeye başladı konuyu değiştirdi.
Cihazların üzerinde made in Austuria yazıyor.
Konu hakkında bilgi sahibi oldukça aktarmaya çalışacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst