BİR BİNANIN ELEKTRİK SÖZLEŞMESİ İÇİN YARDIM.

ahmetefe22

Üye
Katılım
7 Haz 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
MERHABALAR BU SÖZLEŞME KONUSUNDA PEK BİR YARDIM BULAMADIM YADA DENK GELEMEDİM Bİ YARDIM EDEBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM İYİ ÇALIŞMALAR..

3 KATLI KAT BAŞINA 2 DAİRELİ,
DAİRELERİ MESKEN OLARAK KULLANILACAK
BİR APARTMANIN ELEKTİRİK İÇ TESİSATI
İÇİN BİR KEŞİF CALIŞMASI YAPIN VE BU
TESİSAT İÇİN ÖRNEK BİR SÖZLEŞME
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın ahmet bey sözünü ettiğiniz bina 6 daire+1 merdiven. iç tesisat olarak elinizde proje varmı? varsa projeye göre keşif yapılır ve fiatlandırılır. Varsa veya yoksa malsahibi olarak isteklerinizde tesbit edilip ona ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖETMELİĞİ ve STANDARTLAR'a göre sözleşme yapılır.
 
sayın günay elektrik bahsettiğim sözleşme için bir örnek arıyorum sadece bu bir ödev başlıkta yazmayı sanırım atlamışım bu konuda bir yardımınız olursa memnun olurum aslında basit gibi yanlız puan dan kesik almamak adına profesyönel bir yardımı faydalı görüyorum eğer yardım ederseniz mesela 85mt2 ve 2 oda bir salon olabilir. 6daire ve tek merdiven basit bir bina tipi
 
yokmu bilgisi olan?

3 KATLI KAT BAŞINA 2 DAİRELİ,
DAİRELERİ MESKEN OLARAK KULLANILACAK
BİR APARTMANIN ELEKTİRİK İÇ TESİSATI
İÇİN BİR KEŞİF CALIŞMASI YAPIN VE BU
TESİSAT İÇİN ÖRNEK BİR SÖZLEŞME
 
Istiyorsunuz ki herşey önünüze hazır gelsin. Birader hatalı da olsa otur kendin yap alt tarafı ödev sanki zarar edeceksin. Adam keşif yap demiş nereye kaç priz kaç lamba vs zaten kafadan uyduracaksın otursam ben bile yaparım
 
silversir bey ben zaten kendim yaptım ancak bilmediğim bazı terimlerden dolayı bunu istedim elime yapışacak bişey değil hiç bişey de kimsenin direk önüne gelmez bişeyi de sora sora öğrenirsin kendi kendine kimse bişeyi öğrenemiyor malesef ki siz sanırım bunu anlayacak kadar düşünememişsiniz. ayrıca düzgün bir teşhis için örnek arıyorum tamamen bunun aynısı olması gerekçesi şart değil. ayrıca burası konu açma yeri isteyen istediğini arar ve sorar sizin bu tavrınız yanlış düzeltin bence bide usta üyesiniz.. ayrıca kafadan uydurma da iş olmuyor mühendisliğe çıkan bu yolda uydurmacı olursan eğer şap a oturursun öyle ağzın açık bakarsın. saygılar..
 
Türkiye'de o yüzden eline bişey verilmeden kimse birşey yapamıyor. Adam sıfırdan füze yapıyor biz de projesini elimize alsak bile yok şöylemi yok böyle mi derken olduğunuz yerde sayıyoruz. Cesaretimiz kendimize güvenimiz yok olay budur.

Senin sorunda birşey yapıp takıldığına dair birşey görünmüyor. Kalem oynattığını anlasak birşey demezdik
 
MÜŞTERİ SÖZLEŞMESİ
1. Elektrik tesisatçısı belediyein tasdik etmiş olduğu proeyi aynen tatbik eder. Müteahhidinn yapmış olduğu değişikliklerden müteahhit sorumludur.
2. Yapılacak iş fenni bakımdan (iç tesisat yönetmeliği) hükümlerine uygun yapılacağı gibi yapı denetim firması tesisatın noksansız olduğunu ve elektrik verilebileceğini bildiren''Tesisat Uygunluk Belgesi'' ile elektrik tesisatçısının sorumluluğu biter.
3. Elektrik tesisatçısı ancak tesisatın yönetmelığe aykırı olup olmadığından sorumludur. Başka bir nedenle tesisata elektrik verilmemesinden sorumlu değildir. Ve müşteri bunu gerekçe göstererek ödemeyi kesinlikle geciktiremez.
4. BEDAŞve AYEDAŞ tarafından istenecek ücretler, makbuz karşılığı mal sahibi veya kiracıya aittir.
5. Elektrikçi ile inşaat sahibi arasında doğacak ihtilaflarda İSTETO hakemliğine başvurulur.
6. Bbedeli tamamen ödenmemiş olan tesisat henüz tesisatçının malıdır. Müşteri bedeli tamamen öedmedıkçe bu tesisatı üçünçü şahıslara devredemez, satamaz veya başkasının faydalanmasına terk edemez. Böyle durum olursa tesisatçının yazılı iznini alınması şarttır.
7. Elektrikçi ve mal sakibi bu sözleşmeyi imzalayıp işletmeye abonelik için başvurduktan sonra müşteri herhangi bir sebebpten dolayı işin yapılmasından vaz geçemez veya işi bir başka elektrikçiye devredemez. B öyle durum olduğunda aşağıda imzası olan elektrikçiye mecbur olduğu tazminat bedelinin %40' kadardır.
8. Malsahibi yapacağı tadilattan dolayı doğacak olanelektrik onarımlarının ve değişikliklerini tesisatçı ayrıca mal sahıbınden talep eder.
9. Birim fiyatlar, anlaşmanın imzalandığı günnün piyasa rayicine göredir. Akabinde malzemelerin% nispetinde birim fiyatlar artırılır.
10. Dekorasyon tesisatlarında birim fıyatlara %40 oranında ilave yapılır.
11. %30 peşinat alınmayan işlere, malzemeye ve işçiliğe gelecek köklü fiyat farkı uygulanır.


Diye devam eder buna ilaveten teknik ve özel şartnamede eklenir iki taraf tarafından imzalanır.
 
Ahmet efe arkadaşlar bu konuda haklıdırlar. Çünki form gelen herşeyi hazır istedikleri gibi birde tabiri caizse kabadayı uslubuyla hareket edip öfkeleniyor sorusunu dahi sormaktan acizler.
Bu sözleşmenin birde teknik şartnameleri ELEKTRİK İÇ TESİSLER YÖNETMELİĞİ VAR. Uzun konu diyebilirm.
 
silvestir bey sizin bişey anlamadan da bu tarzda konuşmamanız yerli olurdu bence sonuçta karşınızdakini tanımıyorsunuz bende sizi tanımıyorum bunu daha kibar bir uslüp ile söylemeniz daha mantıklı olabilir sonuç itibari ile burası bir forum ve herkes yardım istiyor diğer bir herkes ise bildiğini bu forumda anlatmaya ve yardımcı olmaya çalışıyor yoksa bu formların başka ne amacı olabilirki yanlış mı düşünüyorum bilemedim ama ders konusu olunca 20 22 sinde çocuk sandınız azarlayayım dediniz sanırım bu arada ben 30 yaşındayım ve bazı şeyler illaki insanlara ağır gelebiliyor bi durumdan dolayı amacım burda sizin beni renjide etmenizi yaymak değil ama amacım burda başkalarının bilhassa genç arkadaşların şevkini kırmayacak tavır sergilemeniz olacaktır. saygılar .bu arada GÜNAY ELEKTRİK teşekkür ederim yardım etme çabanıza sanırım bişeyleri hazırladım sayılır paylaşıp sizdende olumlu olumsuz tarzı bi yorum alabilirsem sevinirim. teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst