Aynı jeneratöre birden fazla transfer panosu

durak_83

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Projemde farklı yerleri besleyen iki hat var. Bunlara tek jeneratörden faklı mesafelerde, farklı kablo kesitleriyle çıkış vermek istiyorum. Bir jeneratöre birden fazla transfer panosu kullanabilir miyim. Bunun sakıncaları var mıdır, varsa nelerdir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ne o, senden sonra gelecek elektrikçiyi delirtmek mi istiyorsun?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Usta mantık dışı bir sorun olursa bir o panoya gider bir öbür panoya gider durursun gemilerde bile 2 jeneratör var bunlar bile tek panodan senkronize ediliyor.
 
Selamunleykum.
bu sistemin tek sıkıntısı mesafe uzun ise kontaktörlerin bobin ucunu besleyen enerjiyi jen kontrol cihazının cıkışına röle ile sürüp röleden çektirmek başka sıkıntısı yok gayet de mantıklı ve uygulaması çok yapılan sistem .
Ancak şöyle bir sorun daha var Şebeke referansını tek transferden alacaksın yada ayrı ayrı jeneratör kontrol cıhazına çalış sinyali çekeceksin tek yerden alması en basit çözümü.
Saygılar...
 
ana ats birde yedek ats yapacaksınız ana ats sinyal alacak ıkıncı ats eğer farklıysa şebeke sıkıntı olur fakat şebekeler tek hatsa sıkıntı olmaz yedek ats zaman rölesıyle bağla sinyaleri şebeke varsa şebekeden yoksa jeneretörden beslenecek ben baya yaptım sıkıntı olmaz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Örnek şema yükleyebilirmisiniz ?
 
kullanıcı özel -galiba ekonomik- nedenlerinden dolayı projeden vazgeçti. düşünüp uygulamaya dökemedim. cevap veren herkese teşekkür ederim. konu burada açık kalsın, farklı fikirler çözüm önerileriniz devam etsin. türkiye'nin en kaliteli teknik form sitesinin takipçilerine katkımız olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst