Autocad'Te Pano ve Tablo

berk_kaan

Üye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar.. dağıtım tablosu ile dağıtım panosu aynı şeyler mi ? yolladığım kolon şemalarında yanyana büssürü olanlar pano mu yoksa tablo mu? Yani pano ile tablo farklı şeyler mi?
 

Ekli dosyalar

  • 20150327_133847.jpg
    20150327_133847.jpg
    403 KB · Görüntüleme: 90
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Berk arkadaşım,
Gönderdiğin tek hatta tz'ler kat tabloları bu tabloları besleyen de pano dur.
 
evet farklı şeylerdir. bu tablolar tz'ler duvara montaj olur panolar ise baza üzerinde dikili durur.
 
evet farklı şeylerdir. bu tablolar tz'ler duvara montaj olur panolar ise baza üzerinde dikili durur.
yani nasıl fark bu. diğerinin dikili olması kapasitece daha büyük olmasından. tz ler küçük olduğundan duvara montajı yapılıyor. Tz için küçük pano da denilebilir. Ayırımı kolay olmasından tablo denmiş. Çok ayrı şeylermiş gibi betimlemeye gerek var mı?
 
Evet ama bir panocu için pano dikili tip tir. sonuçta tabloya konulan şalt malzemeler dikili tip panoyada konulabilindiği için panocuya ne istediğini projede iyi anlatabilsin amacıyla.
 
benim de demek istediğim bu anlaşılmayı kolaylaştırmak için öyle denilmiş. Arkadaş yeni başladığı için her farklılık onu yılmaya sebebiyet verir. Basit olması ve gözünde büyütmemesi amacıyla aynıdır diyorum yoksa siz haklısınız tabi
 
tz'leri anladım peki tk olanlar var yada ts, tas , t1, t3-AP-3 kodlu olanlar var onlar nedir peki ?
 
Son düzenleme:
daha geniş açıdan bütünü göreceğimiz bir resim paylaşır mısın
 
her pano ve tabloların isimleri farklıdır. bu da o tablo veya panoya bağlanacak cihazların kodlarını kullanıyorlar bu kodlarda cihazlara göre her projede değişir. tablo veya panoların kodlarına takılma. kullanılma amaçları yani linyelerin ne amaçla kullanıldığını gösteren yükleme veya tek hat şemalarına bak orada açıklamaları vardır. ne oldugunu koddan değil açıklamalardan anlaya bilirsin yükleme cetvelleri veya tekhat şemaları önemli. atıyorum tk kuvvet tablosu yani priz linyelerinin olduğu tablo olabilir ama yükleme cetveli veya tek hat şemasına bak orada açıklama vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,618
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst