Autocad hakkında basit soru?

berk_kaan

Üye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
28
selam abiler.. autocad projelerinde şaftlardaki kablo yönünü gösteren simgeler hakkında soru soracağım. Mesela yukarı giden Ok düşünelim uç kısmında o yuvarlak varsa alt kattan bulunduğu yere bağlantısı var demekmiş.. ama yukarı dogru giden 2 ok var aralarında nokta varsa; üst kata doğru iletim devam ediyor.. Bu ikisinin arasındaki fark nedir? ikiside alt kattan geliyor.. bağlantısı var demek ile iletimin devam etmesi derken fark nedir?
 
Proje.jpg
 
ozaman arakattaki olan kısım ortadakı gosterim bodrum kattan gelen kablo o katı dolastıktan sonra üst kata gittiğini gosterıyor değil mi? cunku altında en alttaki hat üst kata gelmekte yazmıssınız ?

O tamamen sembolik bir gösterim o panoya girdi-çıktı değil dediğiniz gibi olmuş olsaydı o panonun çıkışı ayrı gösterilirdi. Kolon hatlarını sembolize eden bir gösterim şeklidir yani ana panodan o katada üst katada beslemeler gidiyor mantığında bazı projeciler bu şekilde gösterim tercih ediyor aslında alt kattan gelip üst kata giden kolon hattı sadece nokta olup alttan üstten oklu şekilde ayrı gösterilmeli. Bunu projeye baktığınızda net bir şekilde anlıyabiliyorsunuz kafa takılacak detaylar değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst