AutoCad Elektrik Proje Çizimleri

Buraya proje yükleyemem; ama profilim üzerinden ne tür bir projeye ihtiyacın olduğunu iletirsen, yardımcı olabilirim.
 
1/2000 ölçekli bir projede gerçek ölçüyü nasıl bulabilirm ?
 
Merhaba arkadaşlar,
Çok acil, 8 veya 10 daireli dubleks aktiviteli bir site projesi lazım. (dubleks daireler yerine villa da olabilir)
Autocad çizimleri, kesitleri, görselleri, fotoğrafları ve yaklaşık maliyet tablosu olan paket bir proje olursa mükemmel olur.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar;
Örnek otobüs terminali projesine ihtiyacım var. Bir sürü mimari proje var ama elektrik projesi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba Arkadaşlar.Ben forumun yeni üyelerindenim.Gerçekten bağımlılık yaptı.Emeği geçenlerin ellerine sağlık.Paylaşım içinde teşekkürler.Benim Autocadla alakalı bir soum olacaktı. autocad formatında gelen projelerden keşif çıkarmamız gerekiyor,Mesela iki kolon arasını ölçüyorum 600 yazıyor.Birinci sorum bu 600'ün birimi milimetredir demi? İkincisi ölçekte 1/50 olduğunu varsayarsak 50 ile çarpcaz manasınamı geliyor?..Üçüncüsüde diyelimki A1 kağıt formatında plotter çıktısı aldık cetvelle nasıl ölçü alabilirim?.Teşekkürler.
AutoCAD çizimlerinde ölçek kullanılmaz. Çizimler gerçek boyutlar kullanılarak geliştirilir ve ölçek, çıktı sırasında belirlenir. Bunun için File menüsünde Plot… komutu kullanılmaktadır. Bu durumda ekrana Plot ileti kutusu gelir, Bu ileti kutusunun Plot Settings sekmesinde bulunan Plot scale bölümü altında bulunan, mm ve units kutucuklarındaki değerler uygun biçimde düzenlenerek istenen ölçekte çıktı alınması sağlanır.ekteki resimde çizimin her 10 biriminin çıkışta 1 mm olarak görünmesi sağlanmıştır.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    233.7 KB · Görüntüleme: 169
proje ısı ıle ugrasıyorum elktrık bına projesi çizilir
 
merhaba arkadaşkar ben yeni stajyer oldum ve işyerinde bana keşfini yapmam için bir proje verildi.bu keşif çıkarmayı nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız çok sevinirm.Videolu örnek keşif çıkarma gibi dökümanlar varsa anlatan nasıl çıkarıldığını çok iyi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,037
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst