AUMA ARIZA DURUMLARI

Katılım
26 Nis 2017
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar merhaba. sizlere merak ettigim bir konu hakkında sorum var. Auma aktüatörlerde aktüatör ile ilgili ne gibi arızalar çıkabilir?
Benim bildigim bir mekanik sıkşma var. tork hatası mekanik sıkışmamı demek? ayrıca tork hatası eger sıkışma hatası ise bu hata geldiginde aktüatörde aktüatör kolunu kapama yaparak yada açma yaparak sıkışma olup olmadıgına bakarak anlayabiliyoruz. tork hatasının geldigini anlayabilecegimiz bir başka yol varmı? iş hayatına yeni başlayan bir bakımcıyım. kısaca auma üzerinde ki çıkabilecek arızaları ve çözümünü anlatabirseniz mennum olurum. herkese şimdiden teşekkür ederim
 
Merhaba aumalar sürekli arıza yapn vana değildirler tork hatası geldiğinde kapalı veya açık switchleri tekrar kurmak gerilir bazen sıkıntı mekaniksel sıkışmadan meydana gelir.
 
Aynalar ile ilgili gerektiğinde anladigim kadarıyla yardımcı olmak isterim
 
Açıl durumlar icin özelden numaranı yazarim
 
Öncelikle herkeze merhaba aumalar oldum olası problemi bitmeyen cihazlar santralde çalıştığım için kısaca örnek veriyim hatlar sıcakken ayar yaparsın hatlar soğuduğunda torka biner hat soğukken açık kapalı ayarını yaparsın hat ısındığında açmada pek problem olmaz ama kapatmada tam kapatmaz iç kısmında genellikle cam sigorta arızası verir çoğunlukla nadirde olsa kart arızası olabiliyor genellikle işletmecilerin tam kapatmaması durumunda f anahtar dediğimiz anahtarla kapatma yönünde sıkmaları ve geriye açarken torka binmesi içerisindeki sonsuz milin sıkarken zorlanması sonucu zararlar verebiliyor yani sonsuz milin ucunda bi sınırlayıcı var onuda zorlaması durumunda. Eğer 0 dan kuruyorsan dcs ile oransal vana ise % ayarının üzerindendeki pozisyoner ile yapılması (küçük beyaz potlar) eğer değişim yapılacaksa actuator veya motor kendisine uygun kullanılmalı nadirende olsa pek istenilmez ama üzerindeki soketten son çare olarak tork switch leri iptal edilir buda bi yöntemdir ama riskli inşallah yardımcı olabilmişimdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst