Audio diafon sistemleri arıza notları

ustalarım 20 daireli bir apartmanda kendinden zilli ve 2 çeşit (yani dışarıdan ayrı daire kapı önünden ayrı seste çalan) zilli bir audioda dairenin birinin zili dışarıdaki apartman kapısından çalmıyor. daire kapı önünden çalıyor acaba neden olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Muhtemelen zil paneli üzerindeki hoparlör arızalı.. Mıltimetreniz varsa santral üzerindeki kapı hoparlörü yazan iki klamensden yaklaşık 8 ohm direnç ölçmeniz gerekiyor. Ölçemezseniz ya hoparlör kablosu arızalı...yada hoparlör arızalı
 
Merhaba,8x0.22 kablo ile en faz kaç metreye kadar tesisat yapabiliriz.
görüntüsüz normal diafon tesisatı.
 
Son düzenleme:
audio diafonda ilk mesajdaki gibi yesil ışık yanıyor ve cızıldı var sürekli ama sesyok.
ses tusuna basınca normal calısıyor ses geliyor ve gidiyor belli bir süre sonra tekrar yesil yanarak cızıldama devam ediyor.
zil normal calısıyor. ama bizi yeşil ısıgın yanması ve cılzıldama rahatsız ediyor.
ama bu sıkıntılar 18 daireden sadece bende oluyor.

"
ÇÖzÜm:
1:santral Üzerİndekİ 200 ma sİgortayi kontrol edİnİz..
2:santralİn ses dÜgmesİ aÇikmi kontrol edİn ...
3:kapi/hopÖrlÖr kablosunu kontrol edİnİz ..bunlardan bİrİndede aÇik devre varsa uĞultu sesİ grelİr
4: dİafon 2nolu mavİ kabloya akim gelİp gelnedİnİ kontrol edİn ..eger bu kablo gelmİyorsa daİradekİ Şubeye ses gelmez
dÜgmeye basildiginda diŞari dakİ panel ugultu sesİ gelİr"

""

sıkıntı ne olabilir. evin içindeki panel mi bozulmuştur.
tam olarak ne yapmam gerekir. santral benim evdeki panel mi? yoksa binadaki kutumu?
şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba
Birkaç ay önce 02020 kpcsz bir sistem kurdurdum. Bir süre çalıştıktan sonra zile basılı olduğu sürede çalıyor sonra elini çekince susuyor. Bina kapısına ses gitmiyor gelmiyor. Teknik servis kısa devre var diyor. Elektrikçi yok diyor. 3 daire var ve birinci dairede konuşmak için butona basılınca yine daire içindeki hopörden cazırtı geliyor. Konuyla alakalı ne yapmam lazım.
 
ustalarım 20 daireli bir apartmanda kendinden zilli ve 2 çeşit (yani dışarıdan ayrı daire kapı önünden ayrı seste çalan) zilli bir audioda dairenin birinin zili dışarıdaki apartman kapısından çalmıyor. daire kapı önünden çalıyor acaba neden olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

selam verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkler.

Apartman kapısından çalmama problemi bende de var (sistemin kodunu bılmıyorum ama kapıcısız cift zıllı baz bir sistem) daire kapısındaki zilde problem yok acaba apartman kapısından gelen kabloyu daire kapısının zilini çalmasını sağlayan kabloyla değişme ihitmali varmı. daire kapısının anahtarının ıcınde asagıdan gelen yesıl ve kırmız renklı ıkı kablo var ev içindenki istasyona giden bir kırmızı kablo var ve istasyonda en sondakı sokete giriyor. Kabloların yerını degıstırerek bu sorunu cozebılırmıyım?
 
Meraba arkadaslar ben aslında elektrık ustasıyım ama zayıf akımla fazla işli dıslı deılım bı atrı qecen arkadasın apartmanına audi 002020 (santral üstünde bundan baska kod yoktu ) santral ve subeleri ise f134 kodlu subeler kullandım normal baqlantısını yaptım buraya kadar hersey yolunda dıs panelldende ucları bagladım dısarıdan tek tek test etıgım zaman zillerin hepsı calıyor kapıyı acıyor iç sube ile dıs sube sorunsuz çalıısyor fakat asıl sorun daire önlerinde 3 kat 6 dareli apartman ve 2 nolu daireye basıyrsun 4.5.6 nolu daairelerin zilleride aynı anda calıısyor aynı şekılde 3 nolu daireden basıyosun 2.4.5 çalıyor ve bunun gibi kablolarda sıkıntı yok yenı cektım baglantılar da sıkıntı yok defalarca kontrol ettim sorun nerde olabılır yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederim bu arada dip not kapı onuunde basıldıgında zıller karısmıyor sadece daire önlerinden karısıyo subelerın 10 nolu zıl ucunu soktugum halde ziller çalıyor ılgınç olan bu
 
aşagıya giden zil devresinı taşıdıgın kabloda kopukluk olabılır dıs paneldekı zilbutonun arızalı olabılır
 
aşagıya giden zil devresinı taşıdıgın kabloda kopukluk olabılır dıs paneldekı zilbutonun arızalı olabılır

kardesım sorunu anladıgını sanmıyorum apartman bına gırısınden normal olarak çalısıyor tesısat sorun sadece kapı onleırndekı butanlar onlara bastıgım zaman 2 nolu dairenın gırıs kapısından bastıgım zaman 2. 3. 4 . 5 nolu dairelerin de zileri çalıyor bırde 10 nolu zil uclarını söküyorum mantık olarak çalısmaması lazım o şekıldede çalıyor zilleri
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,585
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst