Audi Görüntüsüz Diafon Çalışmıyor ?

Umut0

Üye
Katılım
7 Şub 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
53
Daha önce sorunsuz nolarak çalışan diafon şimdi kapı otomatiğe çalıştığı halde diafon sistemi çalışmıyor.Zil basıldığında benim sesim gitmediği gibi alttan da ses gelmiyor.Kırmızı ve yeşil ışıklar yapmıyor.Resimde de görüldüğü gibi moel Audi görüntüsüz kapıcılı diafon... Sizce sorun ne olabilir ?

Z70gYA.jpg
 
Röle çekmiyor olabilir mi

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Benim bu konuda fazla bilgim yok.röleyi değiştirsemmi
acaba.
 
Bilgisi olan bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
 
Cıhazı besleyen 12Volt luk zil trafosunu kontrol ettin mi? Diyotları transistörleri sırasıyla kontrol et, en son kapıdaki mikrofon u değiştirmeyi dene.
Trafodan ani akım geldiyse diyotları çatlatmış olabir ölçmen lazım 0 gösteriyorsa gitmiştir.
Herkez de mi aynı sorun var sadece sende mi?
 
"Audi" yazınca neredeyse "Almanlar yapıyor be kardeşim !" diyecektim ki Audio olduğunu anlayınca hayallerim yıkıldı...
Bir üniteyi santralin yanına götür, sadece kapıdaki kalsın diyafon santralinin sağlamlığını kontrol et !
Muhtemel kısa devre yada sorunlu cihaz olabilir.
 
Şube üzerindeki ışıklar yanmıyor ise muhtemelen santralden şubelere voltaj gelmiyordur. Kapı açma işlemini gerçekleştirir çünkü kapı açma butonu santral çalışmasa bile kuru kontak gönderiyor ve kullanılan harici adaptör sayesine kapıyı açıyor.
Öncelikle santral üzerinde bir led olması gerekiyor. O led'e bakın led sabit yanıyor mu. Eğer led yanmıyor ise santrale giren 220V besleme girişini ölçün besleme girişinde sıkıntı yok ise ya santral arızalanmıştır yada sistemde kısadevre vardır. Onu bulmak da kolay. Santraldeki daireye giden uçları sökün. Santralin elektriğini kesip tekrar verin ve ışık yanıyor mu yanmıyor mu kontrol edin. Işık yanmaya başladıysa kısadevre vardır tesisatta yada şubelerden birinde. Eğer yine ışığı yanmıyor ise santral arızalanmıştır. Bu işlemleri gerçekleştirip arızanın nereden kaynaklandığını tespit ettikten sonra sorunu çözme konusunda daha rahat yardımcı olabilirim. Kolay gelsin.

Bu arada kusura bakmayın zil çaldığında diye belirtmişsiniz onu gözden kaçırmışım. Zil çalıyor ise Rolede bir sorun olabilir yada zil paneli içerisindeki hoparlörde bir sorun olabilir. Zil paneli ile santral arasındaki hoparlör kablosunda da problem olabilir.
 
Son düzenleme:
Bilgileriniz için teşekkürler ederim.sorun giderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst