ATS Şalter Nasıl Çalışır? Bağlantısı Nasıl Olur?

zbyrblc

Usta Üye
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
1,443
Puanları
181
Yaş
41
Konum
istanbul
Arkadaşlar selam

çalışmış olduğum işyerindeki Şebeke-jeneratör transferini 2 adet kontaktör yardımıyla sağlıyoruz..birde ats denilen bir şalter varmış..şebeke ve genaratör kontaktörlerinin yerine takılıp sistemin hem otomatik hemde manuel olarak transferini sağlayabiliyormuş..yani jeneratörden şebeke transfer panosuna gelen sinyal kablosunda bir kopma-deforme olsa dahi,şebeke kontaktörüde jeneratörden sınyal aldığı için ve dolayısıyla kontağını bırakacağını için binanın elektriksiz kalma riskini de ortadan kaldırıyormuş.(.manuel anahtarı sayesinde)..benim duyduklarım bunlar..bu bilgiler ne kadar doğru,yada başka bilgiler de eklemek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkurler..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aslında diğer adı otomatik transfer şalteri veya anahtarıdır.
ATS , yük kaynağını kesmeden elektrikli donanımları (otomatik transfer şalteri) izole etmek için tasarlanmıştır.
ATS sistemi ile aynı anda çift taraflı izolasyon sağlanabilir.
Kuruluma bir elle kumandalı transfer şalterinin entegre edilmesi, by-pass için kullanılan kaynağın seçilebilmesine olanak tanır.
 
ATS=Automatic Transfer Switch, bir şalterden ziyade, esas olarak şalterlerden veya kontaktörlerden oluşan bir pano aslında...Hem şebekeyi(ana kaynak) hem de jeneratörü(yedek kaynak) sürekli olarak izler, aralarında elektriksel kilitleme kurar. Şebeke varken, tesisi, şebekeye yol vererek besler. Şebeke gittiğinde, otomatik olarak jeneratörü devreye alır...Jeneratör devredeyken tekrar şebeke geldiğinde, yine otomatik olarak şebekeye geçiş yapar..Ve tüm bunları otomatik olarak yapar..Forumda konuyla ilgili epey bilgi olması lazım...Saygılar
 
forumda araştırdım zaten ama çok dolaylı anlatım var.ben kısa ve öz anlamak istedim..peki bu ats de manuel jeneratör-şebeke kolu vs bişi varmı acaba?..
 
Socomec ATS ler,istenir ise,manuel konumda da ( otomasyon devresinde arıza olması durumunda yaralanmak için ) çalıştırılabilirler.
 
Socomec ATS ler de mekanik bir kol vardır, bu kolla ister manuel istersen otomatik çalıştırabilirsin
 
Doğrudur, düzeltiyorum, Socomec ATS'lerde mekanik bir kol vardır..Ben de öğrenmiş oldum
 
Peki benim sormak istediğim. Halihazırda hem şebeke hem jeneratörden beslenen bir panoya ayrıdan bir ATS kurulur mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst