At to Atx Power Supply Convertor

eliser

Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar

Kullanmakta olduğumuz eski kasalar mevcut bunların powersupplylarında problem çıkıyor ve temin edemiyoruz elimizdeki normal atx powersupplyları at ye dönüştürmek için aşağıdaki aparattan alacağız fakat at power supplaylarda birde on off düğmesi gerekmekte

http://www.hepsiburada.com/ti-mesh-at-atx-power-supply-power-cord-pm-bstms6978101

Asıl yapmak istediğim ise aşağıdaki resimde

http://uk.rs-online.com/largeimages/F4994842-01.jpg

Bunu nasıl yapabileceğimi bana tarif ederseniz çok sevinirim.
 
Merhaba,
Tam olarak hangi aparatı alacağınızı anlayamadım. Eğer üst linkteki aparatı alacaksanız direk konnektör bağlantılarını yaptıktan sonra ekstra siyah ve beyaz kablodaki soketlere on/off anahtarı bağlamanız yeterli olacaktır. Yok biz aşağıdaki linkte olan aparatı alıp ona on/off düğmesi ekleyeceğiz derseniz o zamanda ana soket üzerindeki 14.pin (yeşil) olan kabloyu yanındaki siyah gnd ile anahtarlamanız gerekecektir. Bunu da kabloya t şeklinde bir bağlantı eki yaparak sağlayabilirsiniz. Yada elinizdeki arızalı powerlardan birinin soketlerinden pinini PSU tarafından keserek kablosu ile çıkartın. Çıkardığınız kabloyu yeni alacağınız aparattaki 14.pinle boşta olan siyah kablolardan birine denk gelen yuvaya takıp uçlarına da anahtar bağlayın. Sorununuz çözülecektir.
 
Üstteki ürünü alacağız alttaki ürün gibi yapıp kullanacağız
yeşil ve herhangi boşta olan bir siyaha bağlamayı nasıl yapacağım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
birde anahtarın hangi bacağına yeşili hangisine siyahı bağlayacağım
 
Nasıl bağlantı yapacağınızı anlatmıştım zaten ama sanırım tam olarak anlaşılmamış. ATX PSU larda 14.pin anahtar pinidir ve bu pinle beraber siyah pinlerden biriyle kısa devre edildiği zaman PSU çalışmaya başlar. Bu mantıkla yola çıkarsanız dediklerimi daha iyi anlayacaksınızdır. Önce üstteki soketlerden temin edin ve elinizdeki PSU soketiyle beraber resimlerini yan yana hem kabloları hemde pinleri görünecek şekilde iki açıdan resim çekerek yükleyin. Birebir elinizdeki ürünlerde ne yapmanız gerektiğini anlatayım. Anahtara gelince, anahtarlarda herhangi bir kutup yani + yada - yön olmadığı için nasıl bağlarsanız bağlayın önemli değil. Anahtarın mantığını da anlayabilmeniz için kabloyu kesip birbirine bağladığınızı düşünün. Aynı işlemi anahtar yapmaktadır. Anahtar açıkken devre kapanır ve iletime geçer, anahtar kapalı iken de devre açılır iletişim kesildiği için anahtarın bağlı olduğu sistem çalışmaz.
 
Çok Teşekkür ederim yardımlarınız için @Scorpion42 hocam ürünü sipariş verdim gelince hemen ekleyeceğim resimlerini
 
Rica ederim, resimleri gönderdiğiniz zaman detaylı olarak nereden ne yapmanızı tarif ederim daha doğru olur şimdi ne anlatsam havada kalacak, en iyisi elinizdeki canlı örnekten ilerlemektir.
 
Merhaba @Scorpion42 Hocam ürünler sonunda elime ulaştı :)

oDuzbJ5.jpg

B9BxXX4.jpg

Bvm1ia8.jpg

BK919NY.jpg

1cs4SEG.jpg


Power Supply ve dönüştürücü üstteki resimdeki gibidir

Benim yapmak istediğim ise aşağıdaki resimdeki gibidir

26641S.jpg
 
Merhaba sn @eliser ürünlerinizin elinize ulaşmasına sevindim lakin yüklemiş olduğunuz resimlerde sorun oluşmuş sanırım. Şuan ne telefondan nede bilgisayardan görüntülenemiyorlar. Kontrol ederek tekrar yükleyin yada düzenle diyerek silip tekrar ekleyin.
 
Hocam sayfayı defalarca yeniledim , cookie silip denedim , hesabıma giriş yapmadığım başka bir tarayıcıdan denedim hepsinde açılıyor :(
 
3 farklı tarayıcı kullanıyorum (internet explorer, chrome, firefox) üçündede üstteki resimleri göstermiyor daha doğrusu kırık linki görünüyor. Neyse sorun değil. Sizin için anlaşılması açısından bir çizim yaptım. Bu çizime göre işlem yaparsanız sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Çizimimde yeşil kablo ATX PSU'nun 14. pini olan kablo, siyah ise herhangi bir GND (eksi tabir edilen) kablosudur. Deneme amaçlı bir tanesinde yapınız ve sonuç aldıktan sonra diğerlerinde de aynı işlemi daha nizami yapabilirsiniz. Size ihtiyaç olacak malzemeler;
1. Çok damarlı kablo (anahtarlama kablosu için)
2. Elektrik bantı yada makaron (izolasyon için)
3. Havya+lehim+pasta üçlüsü (Şart değildir ama bağlantıların sağlıklı olması açısından varsa uygulayınız)
4. Her anahtar için 2 adet kullanılmak üzere dişi kablo soketi (eğer lehimleme yöntemini tercih ederseniz sokete gerek yoktur ama ben söküp takabileyim derseniz kullanabilirsiniz)

İşlemi tarif etmek gerekirse, bahsettiğim ATX PSU'nun kablolarını (yeşil ve siyah olanları) uygun bir yerinden (soketine yakın olabilir) yaklaşık 0,5 veya 1 cm sıyırarak anahtar bağlantılarını sıkı bir şekilde yapınız. Yapmış olduğunuz bağlantı yerlerini havya ile sağlamlaştırabilir yada direk izolasyon edebilirsiniz.
Yakın olsak yardımcı olurdum ama sanırım bu anlatımda açıklayıcı olmuştur diye düşünerekten iyi çalışmalar dilerim. Kolay gelsin :)
upload_2016-8-11_12-18-57.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst