Asenktron Motor İle Ufak Asansör Yapımı

farkole

Üye
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
44
Selamın Aleyküm. Dükkanımıza 5 Metre İle Çalışacak En Fazla 500 KG Yükü Aşağı İndirip , Yukarı Çıkaracak Bir Sistem Yapmak İstiyorum. Bunun İçin Kaç KW Motor Uygundur? Monofaze Yada Trifaze Farketmez. Sınır Anahtarları İle Otomatik Aşağıya yada Yukarıya Çıkınca Duracak Bir Sistem Düşünüyorum. Yardımlarınızı Bekliyorum. İyi Günler Dilerim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aleyküm selam.
1.5 kw monofaze motor yeterli olur ama redüktör de lazım sana
yada redüktörlü motor
 
Zaten redüktörlü olmazsa asansöre bağlayamaz!Bir motorun devri 900-1400devir/dakika dır.Redüktörle hızı düşer kaldırma gücü yükselir!
 
Slm. Öncelikle belirtmekte fayda var.
Asansör işleri okadar kolay değil çünki insan taşıyorlar, taşımasalar bile kontrol insanlarda. O yükün altında kalacak bir insanın yaşaması mümkün değil. Asansör işleri mekanik, elekronik ve elektriksel olarak yüksek güvenlik bilgileri gerektiren işlerdir.
Direkt 1.5 kw motor önerisinde bulunulmuş, kime göre neye göre 1.5 kw. Oysa konuda mekanik sistemin asansör mantığındamı yoksa vinç mantığındamı vs. Vs. yapılacağı hakkında herhangi bir mekanik bilgi paylaşılmamış.
Peki redüktör neye göre seçilecek? Yük kaldırma hızı halatın çekme veya halat sarma mekanizmasındaki kasnak bilgileri, aktarma organları çap bilgileri verilmişmi?

Şimdi benim önerime gelelim.
İnsan canı kıymetli arkadaşım işi ehline bırak veya profesyonel destek al bence.
 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Vinç mantığı ile çalışacak. Ve asansörün altında insan olmasının imkanı yok çünki direkt olarak tezgahın üstüne inecek. Yani 2 katlı ev düşünelim dubleks olsun. Üst kattaki oturma odasından alt kattaki oturma odasına inecek ve kalkacak. Ben üst kattan yedek parcayi koyacagim maximum 500kg. Alt kalta inecek.
 
HİÇ BİRSEYLE UGRASMA MANORAY VİNCLER VAR CALASKAL TARZI PİYASADA Bİ HAYLİ VAR KUMANDASI DA VAR İSDEDİGİN GİBİ KULLANA BİLİRSİN SURUCULU OLANLARIDA VAR İSDEDİGİN HIZLARA COK RAHAT AYARLARSIN
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst