Asenkron Makina neden generatör olarak kullanılması tercih edilmez?

Extremee

Paylaşımcı üye
Katılım
27 Tem 2012
Mesajlar
106
Puanları
101
Merhaba,

Asenkron Makina neden generatör olarak kullanılması tercih edilmez ?

veya kullanılmaz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,

Asenkron Makina neden generatör olarak kullanılması tercih edilmez ?

veya kullanılmaz.

Çünkü jeneratör olarak kullanılması için modifikasyon işlemi biraz zahmetlidir.Rotoru çevirince değişken mağnetik alan oluşturmanız gereklidir.Bunu sağlamak için yeni bir sabit mıknatıs dizilimli konstrüksiyona gereksinim duyulacaktır.Değişken mağnetik alan yaratan bir rotor tadilatından sonra,ancak istenilen özelliklerde bir jeneratöre bir asenkron motor dönüşebilir.Ayni durum üniversal (Seri) motorun,dönen fırçalı rotoru için de geçerlidir.Benzer işlemlerle yapılan modifikasyonla,değişken mağnetik alan yaratacak yeni bir rotor kimliği ile tadilatından sonra,stator bobinlerinden elektrik üreten bir jeneratöre dönüştürülmüş olur.

Oysa sabit mıknatıslı fırçalı veya fırçasız dc. elektrik motorları,senkron ac.motorlar,sabit mıknatıslı step(adım) motorları çok fazla bir değişikliğe gereksinim duymadan mekanik enerjiyle döndürüldüğünde,tersinir olarak direkt dc./ac.(Fırçasız dc. motorları) verecek forma getirilebilir.Elektrik verildiğinde döner,döndüklerinde tersinir olarak elektrik akımını da kolayca verebilirler.Kolay gelsin.
 
Çok teşekkürler fazlasıyla cevabı vermişsiniz.

Tadilat v.s. yapılmazsa orjinal haldeki asenkron makina generatör olarak kullanılamaz diyebiliriz o zaman.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,313
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst