arzum elektrikli şofben arızası

aliak1111

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
merhabalar ; yeni taşındığımız eve arzum elektrikli şofbenin montajını yaptık elektrik geliyor ancak suyu açtığımızda elektrik kesiliyor suyu ısıtmıyor tazyiği düşürdüğümüzde yine ışığı yanıyor.bunun sebebi rezistansmıdır...
 
merhabalar,

öncelikle elektrik kesiliyor derken sigortanın attığı nı mı kastediyorsunuz?

size olayı şu şekilde anlatayım. normalde elektrikli sofbenlerin tesisatı yapılırken sigorta kutusundan şofbene kadar ayrı bir hat çekilmelidir. (ama çoğu elektrikçi arkadaşım bunu yapmıyor maalesef mevcut buattan enerji alıyor ve hatta birkaç farklı aygıt çalıştırılınca sigorta açar mesela aynı hatta şofben çalışırken çamaşır makinasını da çalıştırırsanız sigorta atar. kötüyü düşünecek olursak eğer sigortanız kalitesiz ve ya bozuksa yani bir şekilde atmassa fazla akımdan dolayı yangın da çıkabilir.) Normalde sayaç çıkışındaki sigortanız 40 A 6kA olmalıdır. Bu durumda şofbene ayrı hat çekerken sigorta kutusuna 40A 3kA C tip bir sigorta konulmalı şofbene girmeden öncede 32 A C tip bir sigorta konularak hat korunmalıdır. Bu şekilde yaparsanız sistemizniz düzgün çalışır ve bir tehlike arz etmez.

Sayfılarımla
 
Suyu hiç ısıtıyormu bu konuyu belirtmemişsiniz.

Normalde elektrikli şohbenlerin içinde basınç anahtarı vardır. Sohbeni ısıtma konumuna getirdiğinizde eğer yeterli su basıncı varsa rezistanslar devreye girer.

Eğer şohbeninizde baştan ışık yanıyor ve suyu açtığınızda yani basınç anahtarı kontağını kapatınca ışık sönüyorsa.

Bağlantılarınızda gevşeklik olabilir
Çekilen hattın kesiti ince geliyor olabilir.
Bu ciddi bir sorundur bağlantıyı ehliyetli kişiler yapmadıysa hattınızın yanmasına neden olabilir.
 
yaptığınız montaj işlemini yetkil bir elektrikçiye göstermeniz sizin için en iyi çözüm olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst