ark oçağı proje

efe75

Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
48
:(:(:(arkadaşlar yeni projem var ark oçağı yapcam ama konu beni aşıyor mekanik düzenini çözdüm ama sekonder gerilimi ve primier gerilimin nasıl hesaplanadığını daha doğrusu bilemiyorum. sokonder gerilim nedir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistemde kullanmayı düşündüğünüz gerilimdir.
 
Sn. Efe75.

Yapmayı düşündüğünüz projeyi bizimle paylaşırsanız doğrular ve yanlışları hep birlikte çözebiliriz.

Örneğin Kapasitesi nedir? Çalışma gerilimi nedir? gibi....
 
değerli arkadaşlarım şimdi fabrikada primier gerilim 34.5 +elektirikçileri soruyorum ama fabrikaya 1500 kva alabilme imkanarı olduğunu söylüyorlar ama sekonder gerlimi nasıl birşey anlayamadım
 
genelde ark fırınlarında kullanılan trafoların sekonder voltajları düşüktür.vede akım çekilme kapasiteleride çok yüksektir.anlamadıgınız kısım nedir yardımcı olmaya çalışırım.normalde bir trafonun primer voltajı vardır.sizde 34.5kvolt .ayrıca bu trafonun birde sekonderden çıkan voltajı vardır.buda ark fırınlarında fırında eritilecek mamülün reaksiyon egrisi ile baglantılı olarak degişen bir voltajdır.ayrıca bazı trafolar kademelidir.empedans veya akım kontrolünde trafonun çalışması gereken kademelerde çalışmasını saglar buda bize değişken voltaj ve akım çekme olanagı saglar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst