Ariston Nofrost Yetersiz Soğutma

Katılım
20 Eyl 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
İyi günler. 2 gün önce spotçudan alfığım Ariston Nofrost df01ff buzdolabım ilk olarak üst kısmı soğutuyor alt kanallara soğuk hava üflemiyordu. Üst paneli açıp fan motorunun yandığını fark ettim ve ariston servisinden fan motoru alıp taktım. (sağ olasın o abimden:) bu sefer ise üst taraf çalışıyor ama alt tarafı bir nebze olsun soğutmaya başladı. Arada alarmı çalışıyor "yiyeceklerinizi kontrol edin" diye. Alarmı kapatınca 10 dakika çıt çıt termik role atıyor. Sonra çalışmaya devam ediyor. Gözünüzü seveyim yardımcı olun öğrenciyim çok masraf çıkmadan halledeyim sorunu.
 
1NpbNG.jpg


Merhaba. Biraz eksik veya yeterli olmayan veri vermişsiniz. Örneğin alt bölme sıcaklığı kaç derecelere kadar iniyor, termostat 5 numarada veya max.’da (En sonda) ayarlı iken 4-6 derecelerde tam sabit kalıyorsa (Şimdiki mevsimde) normal soğutuyor demektir. Tam otomatik (fasılalı) çalışıp arada bir duruyor mu, yoksa takılı kalıp sürekli mi çalışıyor, yiyecekler normal doluyken mi bu durumu tespit ettiniz yoksa içi tamamen boş iken mi, üst bölme sıcaklığı (-18 derece veya daha düşük dereceye mi ayarlıdır) kaç derecededir,arkadaki kompresör-motorun (Hermetik kompresör) yanındaki kondenserin önündeki fan (pervane) NF tam çalışırken dönüyor mu ?

Alarmın çalması durumu bizim NF dolapta üst veya alt bölmedeki kapılar belirli süre açık kaldığında “ İçeriye sıcak hava giriyor,bu kapıları kapatın” uyarısı şeklindedir. Onun dışında duyulan tüm alarm sesleri ise çok normal değildir kanımca,evimdeki arçelik NF’a göre. Bu detayları da belirtirseniz eğer daha iyi yardımcı olunmaya çalışılabilir.

Termik röleler motor sargılarını yanmadan korumak amaçlıdır, çalışma rejimindeyken fiş prize devamlı çıkarılıp takıldığında “çıt çıt” şeklinde yol verme rölesinin (S noktasının solunda) kontaklarını açıp kapatabilir, bu arıza durumu sayılmayabilir, ama sürekli çalışmada bu sesler devamlı oluyorsa motorun kompresörle zorlanarak ana motor sarımlarının aşırı akımla ısınması sonucunda bu defa şemadaki C noktası ile termostat arasındaki termik röle kontaklarının açılma sesi şeklinde de olabilir bu ses. Siz diğer ayrıntıları yazın,yorumları sonrasında bekleyelim. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst