ariston hermetik sofben lcd arizasi

f1hakkinen

Üye
Katılım
4 Ağu 2015
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
54
arkadaslar merhaba,
ariston next sft 11hermetik sofbenimiz var. arada bir ariza yaptigindan atesleme tertibatini degistirmek icin kapagini actik fakat kapagi acarken on panelde bulunan lcd ekranin kablosunu cikarmayi unuttugumuz icin flex kablo lcd ekrandan kendiliginden cikti. kabloyu tekrar yerine takmamiza ragmen lcd ekrana goruntu gelmiyor, sadece lcd ekran mi arizalandi diye test etmek istedik. bunun icin acma tusuna 2-3 sn basarak normal zamandaki gibi calistirmaya calistik ancak bunda da muvaffak olamadik. su anda sigortayi actigimiz anda normal zamandaki gibi tek bip geliyor fakat ne ekranda goruntu var ne de cihaz calisiyor. ozetle, daha once arada arizaya gecse de calisan hermetik sofben su anda hic bir sekilde calismiyor.
bu arizanin cozumu konusunda yardimci olabilir misiniz?
tesekkur ederim.
saygilar...
 
Bu esnada flexible kablo kendi içinden de kopmuş olabilir, başka bir flexible kabloyla bu LCD ekranı birleştirmeyi hiç denediniz mi? İlk akla gelen ve en basit arıza şekli bu olabilir çünkü, kapaktaki bu bağlantıyı unutup hızla çektiğinizi de farzedersek eğer. Hermetik şofbenin arıza kodsuz (Normal) ateşleme yaparak (gaz ve elektrik tam geldiğinde, ikisinden birinde aksama olmadığında) çalıştığını ancak lcd ekrana bakıp takip edebilirsiniz, ayni araçlardaki kokpit gibidir, benzetme yapılırsa eğer. Bu nedenle bu ekranın kablo veya başka nedenler (Pim veya başka çıkan bir kablo ucu varsa, üzerindeki olmayan toz ve kir nedenli kendini zaten belli edecektir, onu yerine takın) yüzünden çalışmamasını ilk etapta da mutlaka çözmelisiniz. Bundan daha detaylı (Daha ciddi) bir arıza durumunda ise kendiniz değil yetkili bir servisin müdahele etmesini beklemeniz daha iyi olacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu esnada flexible kablo kendi içinden de kopmuş olabilir, başka bir flexible kabloyla bu LCD ekranı birleştirmeyi hiç denediniz mi? İlk akla gelen ve en basit arıza şekli bu olabilir çünkü, kapaktaki bu bağlantıyı unutup hızla çektiğinizi de farzedersek eğer. Hermetik şofbenin arıza kodsuz (Normal) ateşleme yaparak (su ve elektrik tam geldiğinde, ikisinden birinde aksama olmadığında) çalıştığını ancak lcd ekrana bakıp takip edebilirsiniz, ayni araçlardaki kokpit gibidir, benzetme yapılırsa eğer. Bu nedenle bu ekranın kablo veya başka nedenler (Pim veya başka çıkan bir kablo ucu varsa, üzerindeki olmayan toz ve kir nedenli kendini zaten belli edecektir, onu yerine takın) yüzünden çalışmamasını ilk etapta da mutlaka çözmelisiniz. Bundan daha detaylı (Daha ciddi) bir arıza durumunda ise kendiniz değil yetkili bir servisin müdahele etmesini beklemeniz daha iyi olacaktır. Kolay gelsin.
flex kablonun aynisini bulmak zor olacak gibi, en iyisi yarin servisi cagirayim. icten kopmasi zor da olsa ihtimal dahilinde ancak, goruntu gelmemesine ragmen cihaz acildiginda normal ilk acilistaki gibi tek bip yapiyor bu kafami karistirdi. sabah ola hayrola diyelim.
ariston servisi cihazi ilk kurmaya geldiginde pek de sicak davranmamisti o yuzden onlara eyvallah etmek de istemiyorum:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst