smd tipleri istanbul karaköy pasajında ümit elektronikte var izmir getirmiyor yinede hatfona sor istersen
 
arkadaşlar bir konuda yardımınızı bekliyorum.

indesit w83t marka çamaşır makinesini 4 yıldır kullanıyorum.
ancak son 10 gündür arıza vemeye başladı.

program düğmelerinden herhangi birini seçip makine yıkamaya başladıktan sonra saatlerce yıkamasına rağmen program düğmesi ilerlemiyor.bunun sonucunda manuel olarak su boşaltma ve sıkma işlemini yapmak zorunda kalıyoruz.boşaltma pompasını açıp kontrol ettim oradada herhangi bir şey çıkmadı.
ne yapmam gerekir.bu arıza tamiri pahalımıdır.sizce tamir mi ettirmem daha mantıklı yoksa yeni makine almammı?yardımınız için şimdiden teşekkürler.
 
ısıtma hatası termikli resinstasın termik devre dışı ,sensör ortam ısısından başka ısı algılayamıyor !Makinanızın suyu ısıtmaması gerekiyor kontrol ediniz (rezinstanas uclarına watsız ampül baglayınız) enerji gelip lamba yanıyor ama ısıtma yok ise rezinstansı degiştirin .

eger ekonomik durumunuz iyi ise tabii yeni makina almanızı öneririm . piyasalar taze kan bulur canlanır .
 
Degerli arkadaslar,

Baslikta da belirttigim gibi indesit marka camasir makinem var.7 senedir kullaniyorum ama artik arizalari cikmaya basladi.Gozlemledigim arizalar.

1. Kontrol dugmesi 4 te iken yikiyor ama surekli yikiyor durulamaya gecmiyor.Sikmaya getiriyorum suyu bosaltiyor ve SIKIYOR.
2. 7 den sonraki ayarlarda ( 7-8-9) yikamaya cok devirsiz basliyor yani (az saga bekliyor sonra az sola donerek devam ediyor) sonra birden kontrol dugmesi tik tik surekli donmeye basliyor.
3.Makinenin arka kapagini acinca pasli su geliyor surekli.

Konuyla ilgili yorumlarinizi bekliyorum

Saygilarimla..
 
ariston indesit arıza kotları bölümünü okuyunuz teste alıp makinanızı kontrol ediniz (f08 )hatası verdigini göreceksiniz rezinstansını degiştirince sorun ortadan kalkacaktır .
2)hatanız ise kazan rulmanlarından kaynaklanıyor teknik biri iseniz biraz emek ile degiştirebilirsiniz kolay gelsin.
 
Ali usta nasılsın
Benim çamaşır makinasının deterjan çekmecesi kırıldı.Ariston margerita 83 tk kasdada yavaş yavaş çürükler başladı.Ancak makinada bir problem yok kasayı değiştirmeyi düşünüyorum.Bana bu konuda yardım edermisin nereden bulabilirim kasayı?
 
deterjan kutularının menteşe mili deterjan artıkları ve de nemden oksidasyona ugrar ,paslanır.menteşe yuvaları plastik oldugundan paslanıp genleşen mil menteşe yuvalarının kırılmalarına neden olur.kılıf ve ön paneli servisler satış yapmaz .kendileri montaj ederler mali portresini bilemiyecegim.
 
Ali usta bana kasa lazım nasıl ve nereden bulabilirim :)

________________________

Ali ustacım günümüzde senin gibi insanların olması bizi mutlu ediyor.Allah senden razı olsun makina harika çok memnun kaldık.İyiki varsın.Senin dostluğun ve yardımseverliğin bizim için büyük bir onur.Tekrar tekrar teşekkür ediyoruz :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
indesit di72 bulaşik makinem var 7 programlı bir makine

ancak ilk çalıştırdığımda önyıkama ışığı yanıp sönüyor bu arıza kodu ne ifade ediyor yardımcı olurmusunuz
 
Kontrol kartı hatası kart çıkış triyaklarından biri gey'te ac enerji kaçırıyor.kartı degiştirin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst