Ares ISIS'te çizilen kılıfı görmüyor

bdbko

Üye
Katılım
31 Ara 2015
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
36
Konum
Eskişehir
Merhabalar

Arkadaşlar kütüphanede olmayan bir kaç komponentin kılıf çizimlerini Ares'te yapıyorum (Make a package), sonra Isis'ten gerekli komponent çizimini yapıp (Make a device), Ares'te çizdiğim kılıfı bu elemana tanımlıyorum.

Kütüphaneden çizmiş olduğum elemanı seçerken iki çizimde gözüküyor fakat şemayı çizdikten sonra Ares'e geçince çizmiş olduğum elemanı ares görmüyor diğer devre elemanlarını otomatik olarak görüyor fakat sonradan çizilenleri devre kartı çizimi sırasında kullanmıyor.

Bunun çözümü nedir bilen yardımcı olabilir mi?

İyi günler.
 
Yardımcı olurum yazmışsınız sağolun da;
bir yöntem yazsaydınız ya da bu durum neden kaynaklanabilir belirtseydiniz daha bir mantıklı olurdu sanki zamanı kullanmak açısından.

Yine de teşekkürler.
 
isiste eleman oluşturduktan sonra o elemanı seçin sağ tıklayın.

yada soyle sorayım oluşturdugunuz eleman ne?

aynı bacak sayısına sahip başka bir eleman var mı isisin kendi kütüphanesinde?
 
elemanı seçip sağ tıklayın, packagein tool deyin.
açılan ekranda en üstte packagegins var , orda oluşturdugunuz package gözüküyor mu?
gözükmüyor ise add deyin, oluşturdugunuz pcb package yi seçin. sonra alt tarafta bacaklar var. onları eşleştirin. (elemanın pinlerini packagenin pinlerine atayın.

sonra default packageyi tikleyin. sonra assign package deyin. userdvc kütüphanesine ekleyin.
 
Teşekkürler.
Dediklerinizi zaten yapıyorum, sıkıntı şu isiste kütüphaneden komponenti seçerken elemanın şematik görüntüsü de kılıfta gözüküyor burada sıkıntı yok, elemanları ekleyip şemayı tamamlayıp areste devre çizimine geçince kendi çizdiğim komponent listede gözükmüyor dolayısıyla karta da dizimi yapılmıyor.

Bunu şöyle çözdüm şimdilik : isis te elemanı ekledikten sonra sağ tıklayıp edit properties a tıklayıp "attach hierarchy module" deki işareti kaldırınca elemanın kılıfı ares'te de gözüküyor, fakat çizdiğim devre de bir çok elemanı kendim çizmek zorunda kaldığım için her elemanda bu işlemi yapmak baya bir zaman kaybettiriyor.

Daha önce de kendi çizdiğim komponentleri kullanmıştım fakat bu sıkıntı olmamıştı durum budur. Şimdilik.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
 
Bu arada çizmiş olduğum elemanlar 9 bacaklı switch, konnektör vs, bir çoğunun teknik çizimi bile yok o sebeple elde kumpas ölçüm yapıp çizim yapmak zorunda kalıyorum, üstüne olmayınca çok vakit kaybı oluyor.
 
bişeyleri yanlış yapıyor olmalısınız.

sağ tıklayıp edit properties dediğinizde birde pcb package yazan yerde bir dürbün çıkar oraya tıklayıpta seçebilirsiniz packageyi. dürbüne basdmadan orada yaptıgınız kılıf gözükmeli. gözükmüyor ise assisgn edememişsiniz demektir.


aslında yaptıgınız elemanı ve kılıfı içeren isis ve are çizimini koyarsanız daha kolay olur sorunu tespit etmek.

diğer bir kısımda isiste make device dediğinizde de package secme yeri var . orada edit deyip pinleri sıra tanıtmalı daha sonrada sectiğiniz paketi make device seçeneklerinde ilerlerken görmelisiniz. (compenenet properties and definations kısmında)
 
peki arese geçerken arama butonuna aradığınız elamanın adını yazıp aramayı denediniz mi?
 
ekledim bir tane nasıl yapıldıgına dair. basamak basamak.
 

Ekli dosyalar

  • deneme.rar
    1 MB · Görüntüleme: 51

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,262
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst