arduino ?

Dosya -> Tercihler; ilgili yerleri resimdeki gibi
işaretleyip yeni bir derleme yapın. Çıktıyı da
yollayınız...

58bd1713ad20349e817defaa1cf6b754d46ab9d8eaaf43d6339f53009adecc37e217040db46f27dc154447ef93b5babd45af9bc84e111913.jpg
 
Arduino:1.6.12 (Windows Vista), Kart:"Arduino/Genuino Uno"

C:\Program Files\Arduino\arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware C:\Program Files\Arduino\hardware -tools C:\Program Files\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -built-in-libraries C:\Program Files\Arduino\libraries -libraries C:\Users\computer\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:uno -vid-pid=0X2341_0X0043 -ide-version=10612 -build-path C:\Users\computer\AppData\Local\Temp\arduino_build_809126 -warnings=none -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -verbose C:\Users\computer\Documents\Arduino\sketch_jan01a.a\sketch_jan01a.a.ino
C:\Program Files\Arduino\arduino-builder -compile -logger=machine -hardware C:\Program Files\Arduino\hardware -tools C:\Program Files\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -built-in-libraries C:\Program Files\Arduino\libraries -libraries C:\Users\computer\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:uno -vid-pid=0X2341_0X0043 -ide-version=10612 -build-path C:\Users\computer\AppData\Local\Temp\arduino_build_809126 -warnings=none -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -verbose C:\Users\computer\Documents\Arduino\sketch_jan01a.a\sketch_jan01a.a.ino
Using board 'uno' from platform in folder: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr
Using core 'arduino' from platform in folder: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr
Detecting libraries used...
"C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10612 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR "-IC:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\standard" "C:\Users\computer\AppData\Local\Temp\arduino_build_809126\sketch\sketch_jan01a.a.ino.cpp" -o "nul"
Generating function prototypes...
"C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10612 -DARDUINO_AVR_UNO -DARDUINO_ARCH_AVR "-IC:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino" "-IC:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\variants\standard" "C:\Users\computer\AppData\Local\Temp\arduino_build_809126\sketch\sketch_jan01a.a.ino.cpp" -o "C:\Users\computer\AppData\Local\Temp\arduino_build_809126\preproc\ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp"
avr-g++: error: CreateProcess: No such file or directory

exit status 1
Error compiling for board Arduino/Genuino Uno.






tik işaretlerini yaptım hata kısmında bunu yazdı
 
Arduino kartı ile menüden seçtiğiniz aynı kart mı?
 
Arduino ile çok işim olmadı tam bilmiyorum ama eğer pic teki gibi projeyi kaydedip derliyorsanız dosya yolu uzun gelmiş olabilir. Direk C sürücüsünün içine kaydedip derleyin.
 
Aygıt yöneticisinden cihazınızı görebiliyor musunuz.
Cevabınız evet ise muhtemelen yaptığınız uygulamaya ait kütüphane dosyası eksiktir.
Sample dosyalarda hata vermiyorsa sorun ikinci söylediğimdir.
 
, C ye kaydettim sonuna .ino yazdım olmadı , aygıt yöneticisinden görünüyo ,seçeneklerden arduino uno seçili onlarıda seçtim
 
örnek kodlar var onları bile compile etmiyo
 
Kullandığınız sensörün kütüphanesi ekli değil galiba.
Sensörün ne olduğunu söylerseniz ona da bakalım.
Veya kütüphaneyi indirip ardunionun libraries klasörüne kopyalayın.
Birde ardunio bootloader diye birşey var ama sanırım hazır arduniolarda bu sorun olmuyor.
 
Merhaba @Hiçbiri0 ,
Arduino yazılımını güncellediğim zaman bu hatayla karşılaşmıştım. Sizde güncelleme işlemi yapmışsanız ve/veya daha önce bilgisayarınızda arduino derleyicisi kurup kaldırmışsanız, eski dosyalar bu hataya neden olabiliyor. Yaptığım işlemler şunlar:

(Bu işlemleri yapmadan önce arduino yazılımlarınızı (kaynak kodlarınız ve *.ino dosyalarınızın) ve özel kullandığınız kütüphanelerin yedeğini mutlaka alın. )

1-)Öncelikle mevcut yazılımı kaldırmalısınız.
2-) Sonra HDD'deki tüm sürücülerinizde "arduino" şeklinde arama yapıp , bulduklarını silin. Bu işlemi yaparken "gizli dosyaları" görünür yapmayı unutmayın. (Silme işlemini yaparken hangi dosyaları sildiğinize dikkat edin. Bilgisayarınıza zarar verecek veya işletim sisteminizin çökmesine neden olabilecek dosyaları silmeyin. Size lazım olacak dosyaları mutlaka flash bellek gibi harici bir veri depolama aygıtına yedekleyin. )
3-)CCleaner vb. bir programla regedit'i temizleyin.
4-) Güncel olan Arduino yazılımını indirerek (Kendi sitesinden indirin) kurun.
5-) Eğer klon kullanıyorsanız uygun chip yazılımını kurun. (Orjinal arduino kullanıyorsanız, bu işlemi yapmanıza gerek yok.
6-) Son olarak arduino'nuza yükleme yapmadan kaynak kodunuz derleyin. Eğer derleme işlemi başarı ile tamamlanırsa derle/yükle işlemini yaparsınız.

İyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst