Arduino tabanlı enerji analizörü ve sayaç takibi

isoment01

Üye
Katılım
26 Haz 2016
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
31
arkadaşlar merhaba, başlıkta belirttiğim gibi sayaç ve enerji analizörünü arduino üzerinden tcp serverlerla haberleştirdik. 64 karekterden fazla okuyamadık buffer size ı 256 ya cıkardıgımızda sorun cozuldu fakat bu seferde bazı degerlerı ıkı kere okumaya basladı dıger yandan serı haberlestırgımızde komutu gonderıyoruz ısık yanıyor fakat sayaçtan cevap alamıyoruz bu konuda tıkandık yardımcı olmak ısteyen arkadaslara kodumuzu gonderebılırız.
 
Kodlarınızı konu üzerinden paylaşırsanız bildiğim ölçüde yardımcı olmaya çalışırım.
 
Ardunio kodunun paylaşılmamasi nasıl bir durum anlamadım :) ardunio zaten açık kaynak kodlu bir platform olması için tasarlanmış ve insanlara elektroniği sevdirmek amaçlı yapılmış bir kart. Bahsettiğiniz işlemlerin hepsinin ayrı ayrı kütüphaneleri ve istemediğiniz kadar örneği var zaten. Özellikle az çok İngilizcesi olanlar için videolu uygulamalar da mevcut. Sadece uygulamanıza uygun olan hangisi ise alıp birlestireceksiniz. Zaman alacağı, kodlama bilgisi gerektirecegi bir gerçek ama dediğim gibi gizlisi saklısi olması zor :) code protection fuse İle kapatsanız bile yine çekilebilir o kod arduniodan.forumunda denk gelmiştim çünkü. Eğer ticari değer taşıyacağına inandığınız birşey ise direk microdenetleyici ile yapmanızı tavsiye ederim. Daha sağlıklı olur. Arduino üzerindeki fazlalıklardan da kurtulmuş olursunuz
 
hocam hallettım :) arge projesı oldugu ıcın ustlerım ızın vermedı :/ aslında pıcle de yapmayı dusunuyoruz fakat su asamada degıl.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst