Arabaya Led Bağlamak İstiyorum

direk bağlayabilirsin ama ledlerin ömrü çok kısa olur bir osilatör yapıp onunla sürersen ledlere birşey olmaz. 50Hz civarında


kardeş ne diyosun adam dc bahsediyo sen 50 hz diyosun lütfen biraz mantıklı yorum yapın bi kerede ledlerin ömrü yüksektir öle osülatöre felan gerek yok
 
aynısından ben arabaya bağladım cok güzel sorunsuz çalışıyor yanlız; oto elektrikçi bir arkadaş ömrü kısa olur 12v araç çalıştıgında 13.6 volta kadar çıkıyor dedi ölçtüm dediği gibi ama bir aydır bir sorun yok.
 
Merhaba ben arabaya led bağlayacağım da aküden diyorlar aküde iki tane büyük kablo var ona ledi nasıl bağlayacagım ledin kablosu 2x,0,15 galiba onu aküye nasıl bağlayacagım yardım ederseniz sevinirim..
 
Arkadaşlar artıdan anahtarlama yapmamanızı tavsiye ediyorum. Bence yapılacaksa eksiden yapılmalı
 
Arkadaşlar artıdan anahtarlama yapmamanızı tavsiye ediyorum. Bence yapılacaksa eksiden yapılmalı

Neden eksiden yapılmalı hocam? Benim bildiğim kadarıyla araç üzerindeki herşey eksiye şaseden direk bağlıdır ve anahtarlama hep artıdan yapılır..
 
Otomobillerin hangisi olursa olsun 12V akü beslemesi ile çalışır ve bu hafif tacir araçlardada gecerlidir. Eğer ikinci bir akü varsa o durumda 24V la çalışan bir araçtır. Bunu belirtikten sonra bilmeyenler için o seri halde satılan şerit ledlerin geneli 12V luk ışıklandırmalardır bazıları ise 24 lüktür ve bu baz yerlerde nadir olarak bulunur. bu şerit ledileri ister paralel olrak isterse seri olrak bağlayabilirsiniz tek şart 12V olanlarda her 3 led (5cm) 24V 6 led (10Cm) kesim yerinden keserek ve uclarına kablo leğimlemek şartı ile :) İyi ışıklandırmalar.
 
arkadaşlar ben araca ledi tavan lambasından almak istiyorum kabloları + + - - ye baglanıyor acaba öylemi oluyor ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,624
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst