Arabaya Anfi Bağlama Baştan Sona Resimli

benim arabamda da ses sistemi var fakat sesi çok açınca bozuyo nedendir ?

(jbl 1000 lik bas
2 pıoner 2 kenwood oval
xtec 5 kanallı amfi jvc teyp var) bunlardan mı yada tesisat baglanırken kablo seti takmışlardı kablolar inceydi ondan da yapar mı ?
arkadaşım kablolar ince olduğundan parazitlerden etkileniyordun ve filtreleme sistemleri uygulayınız veya motor sesi alıyorsa buji kablolarını ipek kablı kabloyla değiştirin araçdaki parazit ortadan kalkar kolay gelsin
 
selam hayatımda böyle anfi baglamadım baglamamda kablolar profosyonel degil. ses kalitesini düşürür kablo ayrıca besleme kablolarıda cok berbat baglanmıs. sen en iyisi bu işi bir bilene yaptır..

kablonun profesyonel olup olmadığını resimden nasıl anladınız çok merak ettim? profesyonel kablo nedir ayrıca kablo kablodur.
burada taşınan frekanslar 20hz ile 20khz arasıdır. yani bir radar sinyali gibi 20ghz taşınmıyor. sizin profesyonel dediğniz kablodan kastınız süslü püslü rca soketler,renkli dış kaplama yada abuk subuk yazılı kablolar ise bunu bilemem.kullanılan kablolar hoparlör için yeterli akımı taşıdıktan sonrası hikayedir arkadaşım.bir kablonun ses kalitesini etkilemesi tamamen şehir efsanesidir. insanda plasebo ilaç etkisi yaratn bişeydir.altın renkli,janjanlı rca lı kabloları takınca okadar parayı verince ses iyi geliyor zanneder insan.
eğer ses kalitesi kabloya bağlı olsaydı anfinin beslemesine bağlı olan sigorta teli saç kılı kadar olmazdı. anfinin içini açtığında tümden hayal kırıklığına uğrarsın hiç ses duyamaz olursun psikolojik olarak. içerisinde küçücük smd malzemeler var,hoperlor koruma devresinde incecik sigortalar var peki seste ne değişiyor hiç birşey. sesi etkilerse sadece anfinin hi-q olması ve hoparlor etkiler kablo değil.

cevaben bana denedim oldu şeklinde yazmanıza gerek yok ben janjanlı kablolara değil sayısal verilere inanırım.

arkadaşım kablolar ince olduğundan parazitlerden etkileniyordun ve filtreleme sistemleri uygulayınız veya motor sesi alıyorsa buji kablolarını ipek kablı kabloyla değiştirin araçdaki parazit ortadan kalkar kolay gelsin

ses açıldığında sesin bozulmasının sebebi kablolar yada filtreleme eksikliği değildir.
anfinin girişine uyguladığınız amplitude seviyesi anfinin giriş seviyesinden yüksekte olduğu içindir. ses sinyali saturasyona girer ve tepe noktalarından kırpılmaya başlar. sizde bozuk ses duymaya başlarsınız. (halk arasında anfi entegresi haşlanmış derler :) patatesmi bu) giriş seviyesindeki gerilim bölücü potu yada trimpotun seviyesini düşürürseniz sorununz çözülür.

filtreleme eğer motor sesi hoparlorden duyuluyorsa uygulanması gerekir. bunun içinde anfi ve ototeybinizin + beslemelerini yıldız bağlantı yapıp hazır bir emc filtreden geçirirseniz sorun kalkar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kabloyu cektıgınız yerlere dıkkat edın. şaşe yaptırıp komple tesısata zarar vermeyın :(
 
Emeğinize sağlık güzel bir anlatım olmus fakat hoparlörleri direk anfiyemi bağlıyoruz.
 
Güzel Konuya Deyinmişsin Teşekkürler...
 
böyle bir konu yönetici açtıgı icin sabitlenebilir işte ancak ben altta kaçtane otomotiv programı paylaştım bir konu açıp hiç bir yerde bulunamayacak programları paylaştım sabitlenmiyor bu eksik sıradan konu sabitleniyor

nerde bu anfinin sigortası onu geçtim nerde kapasitoru son ses açtıgınızda tepe lanması yanıp söner basa göre farlar yanıp söner kapasitörsüz böyle sistemler olmaz olsada amele içi olur saglıksız olur dandik olur araça zarar verir .....
 
Pioneer TS-A6910 varken subwoofer'a gerek yoktu çok kıro işi olmuş amfide gereksiz ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst