Araç Ön Farı Değişimi

Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
294
Puanları
1
Yaş
33
Herkese iyi forumlar. WW Jetta aracım var. Sorum şu; Aracın ön farlarının dış camları zamanla aşınmış. Bunların temizlendiğini biliyorum. Ama ampül kısmı değilde sadece dış kapak değişebiliyor mu bunu merak ediyorum. Teşekkürler.
 
hayır değişmiyor ancak birkaç kat zımpara ve pasta cila ile farlar temizleniyor.

 
Peki temizlendiğinde çok fark ediyor mu gerçekten yani değer mi ?
 
Bende farlari bugulu olan aracima yaptirmistim yukaridaki uygulamayi..ayna gibi parliyo resmen..ama en sagliklisi on cami sokmek ve ic reflektorlerini de temizlemek parlatmak.
 
Far camları son çıkan yeni nesil araçlarda plastik kökenli,ama cam gibi çok sert,saydam akrilik bir malzemeden yapılıyor.Eğer bu çatlaklarınız çok derin değilse ve yüzeysel çizikler şeklinde ise pasta kökenli olan dıştan ince zımpara türünde uygulanan aşındırıcılarla muhtemelen eskisi gibi olabilecektir.Ama aşınma ile bu saydamlığı bozulan çizikler,çatlaklar çok derinse pasta türü uygulamalarla tam sonuç alamazsınız.Bunu deneyerek görebilmeniz daha iyi olur.Eğer iyi bir sonuç alamazsanız far ünitesini komple (Reflektöre yapıştırılmış akrilik olan camı ile birlikte) satın alarak değiştirirsiniz.Camını yalnız başına satın alabilmeniz ise mümkün değildir.Kolay gelsin.
 
Pek çok oto forumunda (imzamdaki gibi) uygulama ve sonuçları var, youtub dahil bunlara göz atabilirsin, değerli üyelerin dediği gibi tek başına satılmıyor ön kısım yansıtıcı kısma mastikle yapıştırılı sökmesi zahmetli çıkmacı veya yedek parçacılardan daha iyi durumdakilere bakabilrsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,268
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst